Με ενοποιημένες πωλήσεις 266,7 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, σημειώνοντας ισχυρή ανάπτυξη 8,5% παρά τις απαιτητικές συνθήκες της αγοράς και το ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον, έκλεισε το οικονομικό έτος 2023 για την Bosch, ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας και υπηρεσιών.

«Η αύξηση που σημειώθηκε το 2023 ήταν αποτέλεσμα της συνεχούς ανάπτυξης της εταιρείας την τελευταία δεκαετία, παρά τις προκλήσεις που θέτει η παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα με τα υψηλά επιτόκια και τον πληθωρισμό, η διστακτικότητα των καταναλωτών, αλλά και η τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση», δήλωσε ο Ιωάννης Κάπρας, Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε στη μακροπρόθεσμη δυναμική της ελληνικής αγοράς. Διερευνούμε και δουλεύουμε ήδη εντατικά πάνω σε νέους στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης όπως λύσεις λογισμικού και ψηφιακές υπηρεσίες. Απευθυνόμενοι στον βιομηχανικό κλάδο παρέχουμε υποστηρικτικές υπηρεσίες για το σχεδιασμό και ανάπτυξη νέων προϊόντων καθώς και τεχνολογίες ψηφιακού μετασχηματισμού για τα εργοστάσιατου μέλλοντος».

Ο αριθμός των συνεργατών που απασχολούνται στον όμιλο Bosch στην Ελλάδα ανήλθε στα 275 άτομα σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση τον Δεκέμβριο του 2023. Όσον αφορά τις προοπτικές για το 2024 και λαμβάνοντας υπόψη τη συγκρατημένη παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και τις σημαντικές γεωπολιτικές εντάσεις, η Bosch στην Ελλάδα αναμένει να επιτύχει σταθερή ανάπτυξη σε σύγκριση με τα επίπεδα πωλήσεων του 2023. Παρά την τρέχουσα δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί πάνω από 2% φέτος.

«Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αποδίδει καλά, γεγονός που μας κάνει στη Bosch αισιόδοξους για μια θετική προοπτική και για το τρέχον έτος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch Ελλάδας.

Πορεία δραστηριοτήτων της Bosch στην Ελλάδα

Το 2023, η ανάπτυξη των πωλήσεων στους επιχειρηματικούς τομείς της Bosch στην Ελλάδα παρουσίασε θετική εξέλιξη. Πιο συγκεκριμένα, ο τομέας της Αυτοκίνησης κατέγραψε σταθερή ανάπτυξη ενώ ο τομέας της Βιομηχανικής Τεχνολογίας σημείωσε μέτρια αύξηση των πωλήσεων. Ο τομέας των Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε αύξηση χάρη στη σημαντική ανάπτυξη του τμήματος Ηλεκτρικών Εργαλείων. Τέλος, ο επιχειρηματικός τομέας της Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων κατέγραψε σημαντική αύξηση.