Με όπλο τις ολοένα και βελτιωμένες επιδόσεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coca Cola HBC Zoran Bogdanovic, αναφέρει ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα που έχει “τώρα που βλέπουμε τις πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης”.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου, τα οποία αν και στην πλειονότητά τους αρνητικά, καταδεικνύουν την ανθεκτικότητα της Coca Cola HBC σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 36,4% στα 124 εκατ. ευρώ από 195 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2019.

Ο όγκος πωλήσεων σημείωσε πτώση 9,2% στα 990,5 εκατ. κιβώτια από 1,09 δισ. κιβώτια.

-Διαδοχικές βελτιώσεις στα έσοδα σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, από μείωση κατά 36% τον Απρίλιο, σε μείωση κατά 5% τον Ιούλιo.

Ο κ. Zoran Bogdanovic, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, σχολίασε:

“Είμαι υπερήφανος για τη θετική στάση και την ευελιξία που επέδειξαν οι εργαζόμενοί μας αυτήν την περίοδο των ταχύτατων αλλαγών. Αυτό το καίριο χαρακτηριστικό της εταιρικής μας κουλτούρας μάς επέτρεψε να συνεχίσουμε στο ακέραιο τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, προστατεύοντας παράλληλα την ασφάλεια των ανθρώπων μας, εξυπηρετώντας τους πελάτες μας και στηρίζοντας τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.

Οι άμεσες και αποφασιστικές μας ενέργειες διασφάλισαν την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής μας αλυσίδας και διαφύλαξαν την κερδοφορία μας κατά τη διάρκεια ενός ιδιαιτέρως απαιτητικού δεύτερου τριμήνου. Οι ισχυρές επιδόσεις μας σε μερίδια αγοράς καταδεικνύουν τη δύναμη του χαρτοφυλακίου σημάτων μας και της υλοποίησης της στρατηγικής μας στην αγορά. Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε αυτό το πλεονέκτημα τώρα που βλέπουμε τις πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης. Η Coca-Cola HBC είναι μία ανθεκτική, καλά προετοιμασμένη οργάνωση για να προσαρμοστεί στο άνοιγμα των αγορών, να αναδυθεί ακόμα πιο δυνατή και να αναπτυχθεί στη νέα πραγματικότητα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here