Κρίσιμης σημασίας και σπουδαιότητας αποτελεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα μετά τις εθνικές εκλογές, σύμφωνα με την έκθεση της Bank of America- Merrill Lynch.

«Μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, η Ελλάδα μπορεί να απολαύσει πολιτική σταθερότητα, καθώς δεν υπάρχει άλλη εκλογική αναμέτρηση για τα επόμενα 4 χρόνια. Ωστόσο, υπάρχει ρίσκο εφόσον η ΝΔ δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, κάτι που θα οδηγήσει σε νέες εκλογές τον Αύγουστο και σε υψηλή αβεβαιότητα», επισημαίνει η BofA.

Τα βασικά πεδία σύμφωνα με την BofA;

Όπως επισημαίνει η τράπεζα, τρεις είναι οι βασικές προκλήσεις που πρέπει ν’αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση και είναι οι εξής:

  • η δημοσιονομική κατάσταση βρίσκεται εκτός τροχιάς,
  • ο τεράστιος όγκος των «κόκκινων» δανείων παραμένει ο αδύναμος κρίκος της Ελλάδας και το βασικό εμπόδιο για ταχεία ανάκαμψη,
  • oι καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Η ταχεία πρόοδος σε όλα αυτά τα πεδία, μετά τις εκλογές, θα είναι πολύ σημαντική, καθώς θα στείλει ένα πολύ ισχυρό σήμα «καθαρής» αποστασιοποίησης από το παρελθόν», σημειώνει η επενδυτική τράπεζα, την ώρα που η εικόνα στην αγορά των ομολόγων, αποτυπώνει τη «δίψα» των επενδυτών για αποφασιστικές κινήσεις μετά τις 8 Ιουλίου.

 

πλ. από iefimerida

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here