Ένα από τα πρώτα Boeing 727 που απέκτησε η Ολυμπιακή Αεροπορία, το 1968, μεταφέρθηκε στον παράδρομο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού ως τουριστικό αξιοθέατο. Προσγειώθηκε από το Seattle στο Ελληνικό το 1969, ενώ πρόκειται για ένα από τα έξι Β727/284 που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, για εσωτερικές πτήσεις αλλά και πτήσεις σε κοντινές ευρωπαϊκές πόλεις.

Από τον χώρο του πρώην αεροδρομίου, όπου βρισκόταν μέχρι πρότινος (από το 2001), τοποθετήθηκε μπροστά στο γήπεδο των Σουρμένων και σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο πρόκειται να κατασκευαστεί πλατεία.

Είναι ορατό σε όποιον κινείται στο ρεύμα από Αθήνα προς Γλυφάδα, λίγο μετά το μετρό του Ελληνικού.  Το Mount Olympus – μήκους 47 μέτρων μεταφέρθηκε τον Μάρτιο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και σήμερα Τετάρτη 22/5  το βράδυ στις 20.00 θα γίνουν τα εγκαίνια κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής και παρουσία αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης.

Η αγάπη του Αριστοτέλη Ωνάση για τα αεροσκάφη ήταν τέτοια που συνήθιζε να λέει: «Τα καράβια είναι η γυναίκα μου και τα αεροπλάνα η ερωμένη μου».