Έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες ρυθμιστικές και νομικές εγκρίσεις, η Bank of America ολοκλήρωσε τη μεταφορά των τραπεζικών της δραστηριοτήτων από το Λονδίνο σε νέα έδρα στο Δουβλίνο.

Οι διεθνείς τράπεζες συστήνουν θυγατρικές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διασφαλίσουν ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους. Οι μονάδες τους στο Λονδίνο ίσως να χάσουν το δικαίωμα να λειτουργούν στην ΕΕ καθώς επικρατεί ακόμα αβεβαιότητα αναφορικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ τον Μάρτιο.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Brexit, η Bank of America ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα συγχωνεύσει την Bank of America Merrill Lynch International, τη θυγατρική της στο Λονδίνο, με τη ιρλανδική της μονάδα που εδρεύει στο Δουβλίνο.

Η Bank of America έγινε πέρυσι η πρώτη αμερικανική τράπεζα που επέλεξε το Δουβλίνο ως τη νέα βάση για τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες, με το χρηματοπιστωτικό κέντρο της ιρλανδικής πρωτεύουσας να ανταγωνίζεται με τα αντίστοιχα της Φρανκφούρτης και του Παρισιού για να κερδίσει τις εταιρίες που εγκαταλείπουν το Λονδίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here