Συμφωνία διάρκειας 10 ετών, αρχής γενομένης από το 2025, ανάμεσα στην Μπάγερν και την αυτοκινητοβιομηχανία του Μονάχου BMW ανακοινώθηκε επίσημα. «Και τα δύο μέρη υπέγραψαν ήδη μια επιστολή προθέσεων το περασμένο έτος» δήλωσε ο διευθυντής του εποπτικού συμβουλίου της Μπάγερν, Έντμουντ Στόιμπερ, στο Magazin.

Η BMW θα χρηματοδοτήσει τους Βαυαρούς αντικαθιστώντας την Audi, αγοράζοντας επίσης το 8,33% των μετοχών της Μπάγερν, που κατέχει σήμερα η ανταγωνιστική της εταιρεία.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η BMW θα πληρώσει για την αγορά μετοχών και τη χορηγία (καθ ‘όλη τη διάρκεια της σύμβασης) συνολικά 800 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά στη χορηγία, εκτιμάται ότι η BMW θα διπλασιάσει το ποσό που πληρώνει σήμερα η Audi. Αυτό θα σήμαινε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν, μιας και η εταιρεία του ομίλου Volkswagen δίνει ετησίως 20 εκατ. ευρώ.

Η Audi είναι μέτοχος της Μπάγερν από το 2011 και η τρέχουσα συμφωνία χορηγίας διαρκεί μέχρι το 2025. Μάλιστα, πραγματοποιούνται συζητήσεις για την καταγγελία της σύμβασης νωρίτερα.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here