Περισσότερο με…φωτοβολίδα έμοιαζε το ερώτημα, που έθετε το Bloomberg αναφορικά με την προοπτική συμπερίληψης των ελληνικών ομολόγων στο τακτικό πρόγραμμα αγορών της ΕΚΤ, όταν το έκτακτο λόγω πανδημίας τερματισθεί τον Μάρτιο 2022.
     Το διεθνές-έγκυρο δίκτυο ενημέρωσης αποφάσισε να εγείρει ένα ζήτημα την στιγμή, που η Christine Lagarde δεν είχε ακόμη οριστικοποιήσει το πέρας του Pandemic Emergency Purchase Program – PEPP , την 31η Μαρτίου 2022 και ενώ επίκειται η σημερινή συνεδρίαση της ECB .
      Το διεθνές-έγκυρο Μέσο αφήνει να εννοηθεί, πως στην Φρανκφούρτη δεν θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις σε αυτήν- την τελευταία συνεδρίαση του 2021, ενώ…ανοίγει παράθυρο για αγορές “δια της πλαγίας” δηλαδή μέσω επανεπένδυσης παλαιότερων εκδόσεων.
     Άλλωστε αυτή ήταν και η απάντηση της Isabel Schnabel όταν ερωτήθηκε από το Bloomberg ειδικά για τα ελληνικά ομόλογα
  • “…η Ελλάδα έχει ωφεληθεί ιδιαίτερα από το ΡΕΡΡ, και στο μέλλον θα εξακολουθήσει να υπάρχει σημαντική παρουσία λόγω επανεπένδυσης. Αλλά θα συζητηθεί (σ.σ. όταν έρθει η ώρα) και αν αυτό είναι αρκετό…
Εχει την σημασία του, πάντως πως αυτή την ξεκάθαρη θέση την έχει το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας και το πιο πιθανό πρόσωπο να διαδεχθεί τον Jens Weidmann στην προεδρία της Bundesbank.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here