Στο φαινόμενο της μετακόμισης Ελλήνων συνταξιούχων, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα στη Βουλγαρία, όπου το κόστος ζωής είναι σημαντικά χαμηλότερο, προκειμένου η σύνταξή τους να φθάνει για την επιβίωσή τους αναφέρεται σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο Bloomberg.

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα συνταξιούχο 75 ετών από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προ πενταετίας έχασε τη γυναίκα του, το πρακτορείο σημειώνει ότι ο τελευταίος ξενοίκιασε το σπίτι του στη συμπρωτεύουσα και μετακόμισε βορειότερα, στη Σόφια, όπου η σύνταξή του των 800 ευρώ του επιτρέπει να ζει «σαν βασιλιάς».

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, με βάση τα στοιχεία της Eurostat, το κόστος ζωής στην Ελλάδα είναι σχεδόν διπλάσιο από εκείνο στη Βουλγαρία, τη φτωχότερη, αλλά και την φθηνότερη εκ των 27 χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτερος συνταξιούχος που είδε τη σύνταξή του να μειώνεται κατά 45% (αν και αυτή φθάνει ακόμη και σήμερα τα 1.100 ευρώ) έχει επίσης μετακομίσει στη Βουλγαρία, εκείνος από την Αθήνα.

Μάλιστα σημειώνει ότι πλέον επισκέπτεται την Ελλάδα σπάνια και ότι τα παιδιά του, που τον επισκέπτονται σε βουλγαρικό έδαφος, βρίσκουν την ευκαιρία να ψωνίσουν, καθώς οι τιμές είναι ασύγκριτα χαμηλότερες.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here