Γράφει η «ξενοδόχος»

Η Ελλάδα μαζί με την Πορτογαλία βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού του ομίλου της Blackstone όσον αφορά τις επενδύσεις στο κομμάτι του τουρισμού στη Νότια Ευρώπη, όπου μάλιστα τα διαθέσιμα κεφάλαια αντιστοιχούν- ούτε λίγο ούτε πολύ τα 2 δισ. ευρώ.

Ο όμιλος ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε την περυσινή χρονιά, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη συμφωνία στον ξενοδοχειακό κλάδο κατόπιν της εξαγοράς των πέντε ξενοδοχείων του ομίλου Louis συνολικού ύψους 178,6 δις. ευρώ, στην Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο.

Τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμιλος εξετάζει τις περιπτώσεις ξενοδοχείων σε δημοφιλείς προορισμούς του Αιγαίου, με την Κρήτη να παραμένει πάντα στο επίκεντρο, αλλά και τη Ρόδο να προστίθεται στα νησιά που βολιδοσκοπεί και «ακούγεται» περισσότερο ο όμιλος.

Γιατί ο όμιλος κοιτάζει περισσότερο τώρα την Ελλάδα αλλά και την Πορτογαλία στη Νότια Ευρώπη;

Την απάντηση δίνει το τελευταίο  Δελτίο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Εξελίξεων Ισπανίας από το ελληνικό Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας στη Μαδρίτη.

  • «Το γεγονός ότι οι ισπανικές ακτές έχουν δεχθεί συνολικά 7 δισ. ευρώ επενδύσεων και η αγορά έχει οδηγηθεί σε κορεσμό και σε αύξηση της αξίας των ακινήτων, οδηγεί τον όμιλο στην απόφαση να επενδύσει σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το Γραφείο ΟΕΥ αναφέρει επιπλέον, ότι ειδικά η Blackstone στην ισπανική αγορά διαθέτει ήδη 18.000 κατοικίες στη χώρα, γεγονός που την κατατάσσει στην κορυφή της ιδιοκτησίας στον εν λόγω τομέα. Στο Δελτίο επισημαίνεται ακόμη ότι επενδυτικά κεφάλαια του ομίλου ετοιμάζονται να επενδύσουν συνολικά  2 δισ. ευρώ σε ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης και μεταξύ αυτών και στη χώρα μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here