Η Goldman Sachs (GS) πρέπει να είναι γνωστή στους περισσότερους ως εταιρεία και τράπεζα. Eίναι μια παγκόσμια επενδυτική τραπεζική και εμπορική εταιρεία κινητών αξιών που συμβουλεύει εξαιρετικά πλούσιους, πολιτείες και μεγάλες εταιρείες.

Η GS είναι μία από τις 30 μεγάλες τράπεζες που έχουν χαρακτηριστεί ως συστημικά σημαντικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Συνοπτικά, μπορεί να ειπωθεί ότι η Goldman Sachs έχει μεγάλη επιρροή στον χρηματοπιστωτικό τομέα και οι ενέργειές της καθορίζουν τάσεις για πολλούς άλλους.

Όπως έχει γίνει πλέον γνωστό, η GS πραγματοποιεί μια κλήση (συνάντηση) την Τετάρτη 27 Μαΐου, όπου, σύμφωνα με την πρόσκληση, θα γίνουν συζητήσεις για το Bitcoin, μεταξύ άλλων. Η διαδικτυακή εκδήλωση δεν θα είναι ανοιχτή στο κοινό, αλλά θα είναι προσβάσιμη μόνο σε πελάτες του Τμήματος Διαχείρισης Καταναλωτών και Επενδύσεων της GS.

BTC σε μια ασταμάτητη πρόοδο

Τι σημαίνει όμως αυτό για το Bitcoin; Η διαδικτυακή εκδήλωση δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα, οπότε φυσικά δεν είναι ακόμη δυνατό να πούμε ποιο περιεχόμενο και γνώμη GS παρουσιάζει στους πελάτες της σχετικά με το BTC.

Το 2018, ο Mossavar-Rhami, Διευθύνων Σύμβουλος Επενδύσεων στη Goldman, είπε ότι δεν είδε καμία αξία στο Bitcoin ή σε άλλα κρυπτονομίσματα. Η πρόσκληση δεν αποκάλυψε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο της κλήσης εκτός της επικεφαλίδας. Σύμφωνα με αυτόν τον τίτλο, ωστόσο, ο φαινομενικός στόχος της πρόσκλησης είναι να συζητήσουμε πώς η τρέχουσα πολιτική της κεντρικής τράπεζας και ο κίνδυνος νομισματικού πληθωρισμού θα μπορούσαν να επηρεάσουν περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin και ο χρυσός.

Το 2020, η Federal Reserve έχει εκτυπώσει πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσω ενός συνδυασμού QE και φορολογικών προγραμμάτων όπως το Cares Act, επεκτείνοντας τον ισολογισμό του σχεδόν δύο φορές το πρώτο τρίμηνο της νέας δεκαετίας μόνο. ( Άλλες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο αναλαμβάνουν παρόμοιες ενέργειες).

Σε μια επιστολή προς τους επενδυτές, ο φιλάνθρωπος και επενδυτής Paul Tudor Jones υποστήριξε την πεποίθησή του ότι το bitcoin θα διαδραματίσει «αυξανόμενο ρόλο» ως περιουσιακό στοιχείο αντιστάθμισης κατά τη διάρκεια μιας επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης που έχει αφήσει 40 εκατομμύρια Αμερικανούς εκτός εργασίας. «Ο μεγάλος νομισματικός πληθωρισμός», όπως το αποκαλεί, θα είναι «μια άνευ προηγουμένου επέκταση κάθε μορφής χρήματος, σε αντίθεση με οτιδήποτε έχει δει ποτέ ο ανεπτυγμένος κόσμος».

Το γεγονός ότι το Bitcoin είναι πλέον τόσο σχετικό που μια από τις 30 μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως πρέπει να μιλήσει στους πελάτες της για αυτό, είναι μια μεγάλη επιτυχία για το BTC.

Η συνάντηση δεν θα αφορά μόνο το BTC. Οι «προοπτικές για την οικονομία των ΗΠΑ και οι επιπτώσεις της τρέχουσας νομισματικής πολιτικής στον πληθωρισμό και τον χρυσό» πρέπει επίσης να εξεταστούν θεματικά. Ο ψηφιακός χρυσός ταιριάζει καλά στο θέμα εδώ και χωρίς αμφιβολία, η συνάντηση αυτή μόνο αισιοδοξία μπορεί να επιφέρει στο BTC.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο σωστοτερος τιτλος θα ηταν οτι η Goldman Sachs φτανει στο Bitcoin αλλα και στα κρυπτονομισματα γενικοτερα. Η εστιαση μονο στο Bitcoin μονο κακο μπορει να κανει στην οικονομικη επανασταση που ερχεται και ειναι μια προσπαθεια χειραγωγησης της αγορας των κρυπτο νομισματων. Δεν υπαρχει μονο το Bitcoin και αυτο πρεπει να το καταλαβουν ολοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here