Tην pre-seed επένδυσή της στην εταιρεία βιοϊατρικής τεχνολογίας,  BIOEMTECH ανακοίνωσε η Metavallon VC. 

Η BIOEMTECH κατασκευάζει και εμπορεύεται συστήματα in vivo απεικόνισης, για εφαρμογές στην προ-κλινική φαρμακευτική, τη βιοτεχνολογία  και την ιατρική έρευνα. Η εταιρεία επιλέχθηκε προς επένδυση

  • μέσω του 3ου Pre-Seed επενδυτικού κύκλου της Metavallon VC, της οποίας ο επερχόμενος κύκλος Pre-Seed επενδύσεων είναι ήδη ανοιχτός και δέχεται επιχειρηματικές προτάσεις startup εταιρειών τεχνολογίας μέχρι την 29η Σεπτεμβρίου. 

Η Metavallon VC συνεχίζει τις Pre-Seed επενδύσεις όπως αυτή στην BIOEMTECH, αξιολογώντας εταιρείες που υποβάλλουν τις προτάσεις τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάσει cut-off προθεσμιών, με επόμενη ημερομηνία στις 29 Σεπτεμβρίου 2019

 

Ποια είναι η BIOEMTECH

BIOEMTECH ιδρύθηκε το 2013, από τους Γiώργο ΛούντοΜαρία Γεωργίου και Παναγιώτη Παπαδημητρούλα, που ξεκίνησαν την ερευνητική τους δραστηριότητα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Η βασική ομάδα συμπληρώνεται από τους Ελευθέριο Φυσικόπουλο και Μαριτίνα Ρουχωτά, ενώ σήμερα η ΒΙΟΕΜΤΕCH στελεχώνεται από 10 νέους επιστήμονες και εδρεύει στο Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος» του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Η εταιρεία εξειδικεύεται στην κατασκευή in vivo απεικονιστικών συστημάτων ζώων εργαστηρίου, για χρήση στην προ-κλινική, φαρμακευτική, βιοτεχνολογική και ιατρική έρευνα. Το εμπορικό σήμα “eye” αναφέρεται σε μία σειρά μοναδικών διεθνώς, μικρών, επιτραπέζιων συσκευών, που μετατρέπουν έναν απλό εργαστηριακό πάγκο, σε in vivo απεικονιστικό εργαστήριο. Επιτρέπουν την εύκολη και σε πραγματικο χρόνο δυναμική απεικόνιση βιομορίων και νανοσωματιδίων σε ζώντες οργανισμούς, παρέχοντας ολοκληρωμένες πληροφορίες, για τη μελέτη πλήθους παθολογιών (συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου). Η τεχνολογία της BIOEMETCH βελτιστοποιεί και απλοποιεί λειτουργικές διαδικασίες στην προκλινική έρευνα και προάγει τη βιοηθική αντιμετώπιση των ζώων εργαστηρίου, κάτι που οδήγησε σε προσέλκυση πάνω από € 2Μ ερευνητικής χρηματοδότησης για R&D. Ταυτόχρονα, απέκτησε τους πρώτες πελάτες της στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα αναπτύσσει συνεργασίες με αντιπροσώπους διεθνώς.

Τα πρώτα της προϊόντα, που παρουσιάστηκαν στην αγορά, είναι το “γ-eye”ΤΜ και το “β-eye”ΤΜ που προσφέρουν σε πραγματικό χρόνο, ολόσωμες, in vivo δυναμικές εικόνες, μετά τη χορήγηση ραδιοσημασμένων βιομορίων. Συνοδεύονται από ένα φιλικό προς τον χρήστη λογισμικό, που καταγράφει,  αρχειοθετεί και επεξεργάζεται απεικονιστικά δεδομένα, γεφυρώνοντας το υπάρχον βιομηχανικό χάσμα ανάμεσα στις ex vivo μελέτες και την in vivo τομογραφική απεικόνιση. Τα συστήματα eyes έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των ερευνητών, καθώς αποτελούν ένα μοναδικό εργαλείο μελέτης. Παράγουν πλήρη δεδομένα βιοκατανομής βιομορίων, με μη-επεμβατικό τρόπο,  απαιτώντας για μία μελέτη ένα μικρό ποσοστό του αριθμού των ζώων συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη υπάρχουσα ερευνητική προσέγγιση. Αυτή τη στιγμή, η BIOEMTECH εστιάζει στην ανάπτυξη μίας πλήρους σειράς απεικονιστικών εργαλείων, που θα καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες στην προκλινική έρευνα, έχοντας ως μακροπρόθεσμο στόχο την επέκταση των προϊόντων της και στην κλινική ιατρική απεικόνιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here