Από το ξέσπασμα της πανδημίας, η Apple είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον όμιλο FAANG, ο οποίος απαρτίζεται από μια ομάδα τεχνολογικών ηγετών, τις Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Google (επίσης γνωστή ως Alphabet Inc.). Από τον Δεκέμβριο του 2019 έως σήμερα η Apple κατέχει την πρώτη θέση και εξακολουθεί να ανεβαίνει. Τη δεύτερη θέση τον Σεπτέμβριο του 2021 καταλαμβάνει η Google (Alphabet), ενώ το Facebook την τρίτη θέση. Φέτος, ωστόσο, οι μετοχές της Google αυξάνονται περισσότερο με κέρδος 77 %.*

Οι παραπάνω εταιρείες είναι δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο ενώ η θέση τους ενισχύθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19. Η ζήτηση για κινητά τηλέφωνα έχει αυξηθεί, η επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων έχει αντικαταστήσει την πραγματική ζωή και πριν ακόμη από την πανδημία, ενώ οι υπηρεσίες streaming έχουν γίνει πολύ πιο δημοφιλείς. pastedGraphic.png

 

pastedGraphic_1.png

Σύγκριση απόδοσης του ομίλου FAANG. Πηγή: www.tipranks.com

FAANG και δείκτες

Οι σημαντικότεροί δείκτες περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό μετοχών του Ομίλου FAANG, όπως ο δείκτης S&P 500, ο οποίος αποτελείται από τις 500 μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες, όπου οι μετοχές του ομίλου αντιπροσωπεύουν περίπου το 16 % με την Apple να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο.

Οι μετοχές του FAANG αντιπροσωπεύουν μεγάλο μέρος του δείκτη τεχνολογίας Nasdaq, όπου αντιπροσωπεύουν περίπου το 33%. Η τεράστια εκπροσώπηση σημαντικών αμερικανικών εταιρειών σε δείκτες δεν είναι κάτι καινούργιο. Ωστόσο, σε περίπτωση απροσδόκητης πτώσης σε έναν από αυτούς, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η σημαντική επίδραση στους αναφερόμενους δείκτες.

pastedGraphic_2.png

Πηγή: investing.com

Οι Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Google (γνωστές και ως Alphabet Inc.) είναι γνωστές στον επενδυτικό κόσμο με το αρκτικόλεξο FAANG. Ο όρος δημιουργήθηκε το 2013 και αρχικά δεν περιλάμβανε την Apple. Όμως από τότε που η Apple εισήλθε στον όμιλο των τεχνολογικών ηγετών το 2017, αναφέρεται ως FAANG, μια ομάδα από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες στις ΗΠΑ και η πιο δημοφιλής όσον αφορά το ενδιαφέρον των επενδυτών.

*Σύγκριση των αποτελεσμάτων του ομίλου FAANG. Πηγή: www.tipranks.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here