Η ανακοίνωση της Bank of Ireland για τα κέρδη α’ εξαμήνου ήταν αρκετή ώστε να οδηγήσει την μετοχή της τράπεζας σε απώλειες μεγαλύτερες του 5%.

Συγκεκριμένα,τα υποκείμενα προ φόρων κέρδη στο α΄ εξάμηνο του έτους, διαμορφώθηκαν στα 376 εκατ. ευρώ, έναντι 500 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο ενώ ο δανεισμός των καταναλωτών αυξήθηκε κατά 1 δισ. ευρώ στα 78 δισ. ευρώ, με υποκείμενη αύξηση 1,2 δισ. ευρώ σε νέο δανεισμό. Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης προήλθε από τις διεθνείς της δραστηριότητες. Σίγουρα, δεν πρόκειται για θετική εξέλιξη για την πορεία της τράπεζας, δεδομένου ότι βρίσκεται υπό πίεση από την ΕΚΤ για τη μείωση των επισφαλών δανείων τα οποία εκτοξεύτηκαν μετά από την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων της Ιρλανδίας. Αυτό, όμως φαίνεται δεν πτοεί την διοίκησή της.

Σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο, Francesca McDonagh,  η τράπεζα πετυχαίνει τους βασικούς της στόχους και οι προσπάθειες για τη μείωση του κόστους έχουν momentum ενώ η ίδια δηλώνει αισιόδοξη ότι η επίτευξη της βάσης κόστους στα 1,7 δισ. ευρώ μέχρι το 2021 είναι ρεαλιστικό σενάριο. “Το κόστος συνεχίζει να βελτιώνεται, είναι ήδη χαμηλότερα 3% και αυτό είναι μια συνέχιση της προόδου που έχουμε σημειώσει εδώ και 18 μήνες”, τονίζει στο Reuters.

Το καθαρό περιθώριο από τόκους διαμορφώθηκε στο 2,16%. Η Τράπεζα ανακοίνωσε ακόμη χρεώσεις ύψους 79 εκατ. ευρώ ή 21 μονάδων βάσης, και τόνισε πως αναμένει οι χρεώσεις να διαμορφωθεί στις 20-30 μονάδες βάσης στην περίοδο 2019-2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here