Η Bank of America Merrill Lynch απαγόρευσε τον περασμένο μήνα σε πελάτες της να επενδύσουν σε ένα από τα μεγαλύτερα trust του μεγιστάνα του bitcoin Μπάρι Σίλμπερτ, σύμφωνα με σημείωμα που είναι σε γνώση του Reuters.

«Θα θέλαμε να μιλήσουμε με τη Merrill Lynch και να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχουν για το Bitcoin Investment Trust», δήλωσε ο Σίλμπερτ στο Reuters, προσθέτοντας: «Δεν γνωρίζουμε για αντίστοιχες πολιτικές σε άλλες χρηματιστηριακές εταιρείες».
Η Wall Street τηρεί, μέχρι στιγμής, προσεκτική στάση απέναντι στα ψηφιακά κρυπτονομίσματα, τα οποία δεν υπόκεινται σε ρύθμιση και έχουν ιστορικό πολύ μεγάλων διακυμάνσεων. Τον περασμένο μήνα, τα χρηματιστήρια παραγώγων του Σικάγο Cboe Global Markets και CME Group λανσάρισαν προθεσμιακά συμβόλαια για το bitcoin, αλλά ορισμένες τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες ήταν απρόθυμες να κάνουν συναλλαγές σε αυτά.

Εκατομμύρια επενδυτές στρέφονται μαζικά στο bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, προσβλέποντας σε υψηλές αποδόσεις, γεγονός που έχει κάνει πολλούς να σημάνουν κώδωνα κινδύνου για την πιθανότητα «φούσκας».

Οι μετοχές του Bitcoin Investment Trust εκτινάχθηκαν πάνω από 1.550% πέρυσι, περισσότερο από τα κέρδη των 1.300% και πλέον του bitcoin. To ταμείο αυτό δημιουργήθηκε για επενδυτές που ζητούν έκθεση στο bitcoin και συναλλαγές σε λιγότερο επίσημα χρηματιστήρια από αυτά που γίνονται οι συναλλαγές των συνηθισμένων μετοχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here