Στο Χρηματιστήριο του Παρισιού εισέρχεται η Azur Selection στις 22 Νοεμβρίου του 2022.

Ειδικότερα η Azur Selection που αναπτύσσεται επενδύοντας σε ξενοδοχεία και εμπορικά ακίνητα μέσω ενός επιχειρηματικού μοντέλου lease και sublease ανακοίνωσε ότι εισέρχεται στο Euronext Access + Paris.

Η Azur selection είναι ένας όμιλος διαχείρισης επενδύσεων μέσω θυγατρικών και συνδεδεμένων εταιρειών, που επικεντρώνεται στο investing σε ξενοδοχεία, στον κλάδο της φιλοξενίας και ακινήτων, σε επιλεγμένες, άκρως εμπορικές γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας και της Γαλλικής Ριβιέρας.

Σήμερα διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο επαγγελματικών ακινήτων και ξενοδοχείων στην Αθήνα και τη Μύκονο, ενώ διατηρεί μακροχρόνιες μισθώσεις με τις εταιρείες ή τους χρήστες των ακινήτων της. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει 5 ξενοδοχεία (3 εκ των οποίων είναι υπομισθωμένα σε ξενοδόχο και 2 πλήρως διαχειριζόμενα ως ξενοδόχοι) και ένα εμπορικό κέντρο. Η δραστηριότητα της διαχείρισης ξενοδοχείων και ακινήτων (έσοδα από ενοίκια από τη δραστηριότητα υπομίσθωσης και EBITDA από τα υπό διαχείριση ξενοδοχεία) είναι ήδη κερδοφόρα.

Στρατηγική επιχείρησης

Στόχος της Azur Selection είναι να γίνει σταδιακά η σημαντικότερη εταιρεία χαρτοφυλακίου επενδύσεων ξενοδοχείων και ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία, παρέχοντας εξαιρετικές υπηρεσίες φιλοξενίας και προσφέροντας μια σειρά από ιδιαίτερες εμπειρίες στους πελάτες της.

Η στρατηγική είναι να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό της ακολουθώντας το πλάνο ανάπτυξής της μέσω επέκτασης στην Ελλάδα και τη Γαλλική Ριβιέρα σε ξενοδοχειακές δραστηριότητες και επενδύσεις σε ακίνητα. Ο Όμιλος πραγματοποιεί κυρίως επενδύσεις και λειτουργεί ως παίκτης real estate μέσω στοχευμένων και μακροπρόθεσμων επενδύσεων με ελκυστικές, ασφαλείς αποδόσεις και συνεργασίες με ενοικιαστές υψηλού προφίλ.

Επιδιώκει συνεχώς να επενδύει σε γεωγραφικές περιοχές με μεγάλες εμπορικές δυνατότητες. Ορισμένα ακίνητα μπορεί να είναι σε κακή κατάσταση και να απαιτούν εκτεταμένη ανακατασκευή, ανακαίνιση και βελτίωση πριν από τις επενδύσεις. Μέσω αυτών των επενδύσεων, η εταιρεία επιτυγχάνει υψηλά ποσοστά υπεκμίσθωσης και δημιουργεί προστιθέμενη αξία μέσω της ενεργούς διαχείρισης των ακινήτων, με στόχο την επίτευξη μέγιστης απόδοσης επένδυσης.

Δημιουργία Πολυτελούς Ξενοδοχείου 5 Αστέρων στη Μύκονο

Η Azur Selection σχεδιάζει να αναπτύξει ένα ξενοδοχείο 5* σε μισθωμένο ακίνητο 3.918 τ.μ στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου, μέσω της θυγατρικής της, AS resort. Το θέρετρο θα αποτελείται από 47 δωμάτια/138 κρεβάτια, πισίνες, εστιατόριο υψηλής ποιότητας, γυμναστήριο και σπα. Ο όμιλος αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τη διαδικασία αδειοδότησης του έργου.

Δημιουργία Πολυτελούς Boutique Ξενοδοχείου 4 Αστέρων στη Γαλλία

Το 2022 ο όμιλος κατέθεσε αίτηση  για την απόκτηση γαλλικού ξενοδοχείου σε στρατηγική τοποθεσία στο Saint Jean Cap Ferrat στη Γαλλική Ριβιέρα. Η Γαλλική Ριβιέρα είναι γνωστή για τη σημαντική τουριστική της δραστηριότητα και παρουσιάζει καλούς δείκτες ανάκαμψης το 2021 (έναντι 2020 & 2019):

▪ 11 εκατομμύρια τουρίστες
▪ 70 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις
▪ Μέση πληρότητα στο ξενοδοχείο: 63%

Με αυτό το έργο, η Azur Selection στοχεύει στη δημιουργία ενός boutique ξενοδοχείου 4*. Το θέρετρο θα αποτελείται από 36 δωμάτια, μια πισίνα, ένα εστιατόριο υψηλής ποιότητας (εστιατόριο ημι-gastro pool), ένα γυμναστήριο και ένα σπα. Εάν η εξαγορά προχωρήσει και επιβεβαιωθεί, ο Όμιλος σχεδιάζει να ανοίξει το θέρετρο την άνοιξη του 2024 και στοχεύει σε 285 ετήσιες ημέρες λειτουργίας. Θα περιλαμβάνει επίσης άλλες εγκαταστάσεις, όπως ένα ιδιωτικό περίπτερο και 6 εμβληματικούς ημιώροφους με θέα στη θάλασσα.

Αυτό το πρώτο άνοιγμα στη Γαλλία αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής του Ομίλου να επεκταθεί παγκοσμίως ανοίγοντας 3 θέρετρα ετησίως σε Ελλάδα και Γαλλία.

Ο Γεώργιος Αρβανιτάκης, ιδρυτής και διευθυντής-διαχειριστής της The Azur Selection, σχολιάζει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εισαγωγή μας στην αγορά Euronext Access + στο Παρίσι. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξή μας που θα  μας οδηγήσει στην αύξηση των δραστηριοτήτων μας στην Ελλάδα αλλά και στη Γαλλική Ριβιέρα όπου έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες κυρίως με ένα πρώτο έργο πολυτελούς boutique ξενοδοχείου 4*. Με την εισαγωγή μας στο χρηματιστήριο, αυξάνουμε σημαντικά τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να αναπτύξουμε τα έργα μας με τη δυνατότητα προσέλκυσης νέων ενδιαφερόμενων μερών για να συμβάλουμε στις υλοποιήσεις τους. Αυτή η παραδοχή σηματοδοτεί το πρώτο ορόσημο για τη μεταφορά στο μέλλον των τίτλων της εταιρείας στο τμήμα Euronext Growth® Paris.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here