Με τις εξελίξεις στον τομέα της διαστήματος και του «Space Economy» να είναι καταιγιστικές και να αγγίζουν άμεσα και τη χώρα μας, το Greek Space Tech Forum 2024 αποτελεί γεγονός.

Το πρώτο συνέδριο για την ελληνική διαστημική βιομηχανία της ethosEVENTS σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) και τον Ελληνικό Συνεργατικό Σχηματισμό Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) του Corallia διεξάγεται στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Στο βήμα ανέβηκε ο κ. Aviv Kanelbaum, Business Development & Marketing Manager for IAI’s Space Division, ο οποίος τόνισε:

“Βλέπω ότι το ελληνικό διαστημικό οικοσύστημα έχει αρχίσει να αφυπνίζεται. Η IAI είναι μία μεγάλη εταιρεία, δεν ασχολείται μόνο με το διάστημα, αλλά και με διάφορες τεχνολογίες, κυβερνοδιάστημα και πρόσφατα βρήκαμε νέους εταίρους (Intracom Defense IDE στην Ελλάδα). 

Από το 1988, οπότε και το κράτος του Ισραήλ επέλεξε εμάς για να αναπτύξουμε την δραστηριότητα του στο διάστημα. Είμαστε leaders στον τομέα αυτό, έχουμε πλήρη ανεξαρτησία στον τομέα των δορυφορικών εκτοξεύσεων κτλ, εξυπηρετώντας ανεξαρτήτως ς τους πελάτες μας. Ασχολούμαστε με δορυφόρους, για την παρατήρηση, για την επιστήμη, τις τηλεπικοινωνίες, την έρευνα. Οι δορυφόροι μας εκτοξεύονται από το Ισραήλ. Επενδύσαμε στο ελληνικό εγχείρημα της Ελλάδας. Ξεκινήσαμε την οικοδόμηση της απαραίτητης υποδομής”.

Ο κ. Kanelbaum παρέθεσε στοιχεία για τα δύο είδη δορυφόρων που έχουν αναπτυχθεί.

Κλείνοντας τόνισε: Πιστεύουμε στην Ελλάδα, είμαστε εδώ για να μείνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ