Χρονιά προκλήσεων θα είναι το 2019 για τον κλάδο του leasing αυτοκινήτου, σύμφωνα με τη διοίκηση της Avis. Παρά τις πολύ καλές επιδόσεις του 2018 και την συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας όπως προδιαγράφεται για φέτος υπάρχουν εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον που προβληματίζουν την αγορά leasing.

Οι σημαντικότερες από αυτές είναι το Brexit που ενδέχεται να επηρεάσει τον τουρισμό, ο εμπορικός πόλεμος Κίνας-ΗΠΑ και οι προβλέψεις για «φρενάρισμα» της παγκόσμιας ανάπτυξης η πορεία της οποίας είναι ευθέως ανάλογη με την πορεία του παγκόσμιου τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Avis για το 2018 έκλεισε στα €180 εκατομμύρια, με κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα €82,05 εκατομμύρια και κέρδη προ φόρων (PBT) στα €27,18 εκατομμύρια, σημειώνοντας ρεκόρ σε όλους τους τομείς δράσης της.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ταπραντζή, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Avis, κατά την διάρκεια παρουσίασης σε εκπροσώπους του τύπου: «Τα αποτελέσματα της Avis για το 2018 αποδεικνύουν στην πράξη την ηγετική μας θέση στον κλάδο και μας κάνουν υπερήφανους, ενισχύοντας το αίσθημα ευθύνης προς όλους τους πελάτες και συνεργάτες μας, τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους. Το 2019 συνεχίζουμε δυναμικά, με στόχο να παρέχουμε τις πλέον σύγχρονες, αξιόπιστες και καινοτόμες υπηρεσίες στην αγορά, συμμετέχοντας ενεργά στις κοσμογονικές αλλαγές που έρχονται στον χώρο του αυτοκινήτου”.

Χάρη στην υψηλή κερδοφορία και την αξία της επιχείρησης, η Avis διακρίνεται σταθερά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς κατατάσσεται στο Top 5% σε σύνολο 1.000 περίπου ομοειδών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της Plimsoll Analysis.

Μέσα στο 2018, η Avis προχώρησε σε επενδύσεις υποδομών ύψους €200 εκατομμυρίων, δίνοντας έμφαση στη διαρκή ανανέωση του στόλου της, ο οποίος σήμερα φτάνει τις 35.000 οχήματα, αλλά και των συστημάτων της. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη χρονιά η Avis προχώρησε στην αγορά 10.000 νέων οχημάτων, αριθμός που αναλογεί περίπου στο 10% των ταξινομήσεων της ελληνικής αγοράς.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, δίνοντας έμφαση στην υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της, η Avis διακρίθηκε στην αγορά ως η εταιρεία με την υψηλότερη αξία για τους πελάτες (best-value-for-money), επιτυγχάνοντας για μια ακόμη χρονιά τον υψηλότερo δείκτη ικανοποίησης των πελατών της σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στην Ελλάδα (ετήσια έρευνα TNS, επίτευξη 83%) και μεταξύ των 5 πρώτων χωρών στην περιοχή ΕΜΕΑ.

Ως αποτέλεσμα, η Avis αύξησε κατά 20% τους πελάτες της στις υπηρεσίες μακροχρόνιων μισθώσεων (Leasing) και πέτυχε υψηλές επιδόσεις στις υπηρεσίες βραχυχρόνιων μισθώσεων (Rent a Car), συγκεντρώνοντας πάνω από 2 εκατομμύρια ημέρες ενοικίασης μέσα στο 2018, ενισχύοντας τον τουρισμό, που είναι ένας από τους κλάδους αιχμής για την ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, είναι η πρώτη εταιρεία που παρέχει πρωτοποριακές υπηρεσίες μακροχρόνιων μισθώσεων σε όλους τους πολίτες, με σύγχρονο και εύκολο τρόπο (www.myavis.gr).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here