Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, διά της συνεργάτιδάς του, κας Φωτεινής Τσακουμάκη, κατά τη διάρκεια της λαμπερής τελετής των Coffee Business Awards που διοργανώνονται από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το περιοδικό Coffee+Brunch Magazine και το portal coffeemag.gr.

 

Αναλυτικά η ομιλία του:

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκληση στην εκδήλωση “Coffee Business Awards 2023”. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η σημερινή εκδήλωση είναι η 5η στη σειρά ετών που διοργανώνεται και αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο και εγκυρότερο θεσμό του κλάδου. Επιτρέψτε μου να συγχαρώ τους συντελεστές για την αδιάκοπη και διαχρονική προσπάθεια διατήρησης των υψηλών προδιαγραφών της διοργάνωσης, αλλά και όλους όσους συμμετέχουν.

 

Φίλες και φίλοι,

Η στρατηγική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βασίζεται στο κοινό όραμα που όλοι μας έχουμε δημιουργήσει με τα χρόνια, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, και αφορά στην εξέλιξη, καθώς και στην ανάδειξη των προϊόντων μας.

Και στην περίπτωση του καφέ, δεν αναφέρομαι στην εγχώρια παραγωγή, που ίσως εκμεταλλευόμενοι την κλιματική αλλαγή θα έπρεπε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε, αλλά στα προϊόντα καφέ, που με την εφευρετικότητα και το πάθος του Έλληνα επιχειρηματία κατέκτησαν επίπεδα ανώτερης ποιότητας.

Το σπουδαίο είναι ότι στο πέρασμα των χρόνων ο καφές, ως ρόφημα, πλαισιώθηκε από ένα σενάριο το οποίο έμελλε να είναι διαχρονικό και συνάμα δυναμικό. Ταυτίστηκε με τη φιλία, την εμπιστοσύνη, το μοίρασμα και τη φιλοξενία. Κήρυξε την έναρξη της καθημερινότητάς μας πριν βγούμε στους έντονους ρυθμούς της πόλης, αλλά συνόδευσε και την καλοκαιρινή ραστώνη στο καφενείο κάτω από τον πλάτανο του χωριού. Ο ελληνικός καφές έγινε ο καλύτερος φίλος με το γλυκό του κουταλιού, ενώ τα χαρμάνια του εσπρέσο ενσωματώθηκαν στην ελληνική κουλτούρα, και συστήθηκαν εκ νέου στους λάτρεις του καφέ.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι ο κλάδος έχει μια δυναμική η οποία τροφοδοτείται και τροφοδοτεί την κληρονομιά, την παράδοση, αλλά και την εξέλιξη και την καινοτομία. Τιμούμε αυτούς που τολμούν, επιχειρούν, και εμπιστεύονται και ευχόμαστε η φετινή εκδήλωση να αποτελέσει ακόμα έναν σταθμό σε ένα μακρύ και επιτυχημένο ταξίδι!

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στην τόσο ξεχωριστή βραδιά, καθώς και σε αυτούς που πρόκειται να διακριθούν. Σας ευχαριστώ πολύ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ