Απώλειες της τάξης του -15,85% σημειώνει αυτή την ώρα η μετοχή της ΔΕΗ, οδηγώντας και το Χ.Α σε  πτώση.

Στα 290 εκατ. ευρώ η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ – χθες η μετοχή κατέγραψε απώλειες κατά 11% – με τον κύκλο εργασιών πάνω από τα 4 δις. ευρώ και τις τραπεζικές της υποχρεώσεις να ανέρχονται στα 3,7 δις. ευρώ.

Η έκθεση των αποτελεσμάτων  της EY για την αβεβαιότητα ως προς την συνέχιση της δραστηριότητας της εισηγμένης λόγω των μεγάλων ζημιών και των περιορισμένων εσόδων, το αρνητικό ισοζύγιο των βραχυπρόθεσμων απαιτήσεων έναντι των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων δημιουργούν αναμφίβολα ανησυχία για το κατά πόσον η εταιρεία είναι σε θέση να συνεχίσει χωρίς κρατικά δεκανίκια.

Οι ζημιές ξεπέρασαν τα 540 εκατ. ευρώ,  ενώ αν συμπεριληφθούν οι προς πώληση μονάδες σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη οι ζημιές φτάνουν τα 900 εκατ. ευρώ. Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν την διοίκηση της ΔΕΗ να ζητεί αυξήσεις στους λογαριασμούς.

Σ’ αυτό πρέπει να συνυπολογισθεί και η αρνητική επιρροή προς τις τράπεζες, οι  οποίες έχουν χορηγήσει δάνεια άνω του 1,5 δισ. ευρώ στην εταιρία, οδηγώντας τις μετοχές τους στο Χ.Α σε υποχώρηση (3,53%).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here