Κάθε χώρα έχει διαφορετικές προτιμήσεις για πλήθος αγαθώv, όπως τα οχήματα.

Οι καταναλωτές σε μια πυκνοκατοικημένη χώρα τείνουν να επιλέγουν μικρότερα αυτοκίνητα, ενώ σε χώρες με πιο μεγάλες και αραιές εκτάσεις (και θέσεις στάθμευσης)  οι άνθρωποι επιλέγουν μεγαλύτερα οχήματα.

Καθώς οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο ανταγωνίζονται να προσελκύσουν καταναλωτές σε κάθε γωνιά του πλανήτη, προχωρούν σε μια σειρά στρατηγικών κινήσεων: χτίζουν νέα εργοστάσια, μετονομάζουν μοντέλα και παράγουν ακόμη και συγκεκριμένα αυτοκίνητα που ταιριάζουν στις προτιμήσεις των χωρών.

Στην αγορά αυτοκινήτων ένα είναι σίγουρο: Η κυριαρχία της Toyota.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία-η οποία ήταν επίσης η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο για πολλά χρόνια πριν την ξεπεράσει η Tesla- είχε το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις σε 41 από 104 χώρες.

Είχε επίσης το όχημα με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο το 2019, το Toyota Corolla, αν και το sedan πήρε μόνο την πρώτη θέση σε πέντε χώρες.

Ως προς το best-seller σε 16 χώρες, το φορτηγό Toyota Hilux (γνωστό και ως Toyota Pickup στη Βόρεια Αμερική) ήταν το κορυφαίο όχημα στις περισσότερες χώρες. Έχει αισθητά ισχυρό μερίδιο αγοράς στο Νότιο Ημισφαίριο, συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής, της Νότιας Αφρικής και της Αυστραλίας.

Στην Ελλάδα, πρώτη έρχεται και πάλι η Ελλάδα με το Τoyota Yaris.

Δείτε παρακάτω τη λίστα

 

Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ