Μεθαύριο Πέμπτη θα τεθεί στην κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η έγκριση για την έκδοση του νέου κοινού ομολογιακού δανείου της Attica Group.

Ο μεγαλύτερος ακτοπλοϊκός όμιλος της χώρας ανακοίνωσε  τη σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

  • Η Attica Συμμετοχών, σύμφωνα με το Ν.3356/2007 και τον Κανονισμό (ΕΕ) 596/2014, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σύμφωνα με την από 08.07.2019 συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αποφάσισε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου με εμπράγματες εξασφαλίσεις, σύμφωνα με τον ν. 4548/2018, ποσού 125.000.000 ευρώ κατ’ ελάχιστον και έως 175.000.000 ευρώ, τη διάθεση των ομολογιών μέσω δημόσιας προσφοράς.

Η έκδοση του ομολογιακού είναι μία μόνο από τις κινήσεις που υλοποιεί η Attica Group στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξής της.

Στόχος της μεγαλύτερης ακτοπλοϊκής επιχείρησης της χώρας, και μητρικής των Superfast Ferries, Blue Star Ferries και Hellenic Seaways, είναι η αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής της δομής, η αποπληρωμή παλαιότερων δανείων, η ενίσχυση απέναντι στον ανταγωνισμό, αλλά και η διαμόρφωση συνθηκών που μπορεί να οδηγήσουν σε ευνοϊκότερες συνθήκες πώλησής της.

Ο στόλος της Attica των 31 πλοίων σχηματίστηκε μετά την ενσωμάτωση της Hellenic Seaways. Η αξία του υπολογίζεται σε 665 εκατ. Ευρώ. Η Attica διατηρεί ηγετική θέση στην ελληνική αγορά και σημαντική παρουσία στην Αδριατική  στην Ισπανία και το Μαρόκο. Ο όμιλος απασχολεί περί τους 1.550 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανόμενων των πληρωμάτων (με 1058 απασχολούμενους στον όμιλο Attica και 493 στην HSW), ενώ τα πλοία του ταξιδεύουν σε 60 προορισμούς σε 4 χώρες, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια.

Επίσης η Attica έχει έτοιμο ένα νέο ναυπηγικό πρόγραμμα όπως και σχεδιασμό προκειμένου να καλύψει τους νέους κανονισμούς για τα καύσιμα και τις εκπομπές ρύπων, και για να διατηρήσει έτσι την ποιότητα του στόλου και των υπηρεσιών που την έχουν φέρει στην κορυφαία θέση μεταξύ των ακτοπλοϊκών της Ανατολικής Μεσογείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here