Αρκετές φορές έχουμε ασχοληθεί με το μέλλon της Marfin Investmenr Group (MIG). Είναι προφανές ότι κυριαρχεί το ενδιαφέρον μας για τα δύο σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία που έχει στο χαρτοφυλάκιο της.
 Σήμερα, δεν θα σας…ψιθυρίσω για την Vivartia (όπου η MIG ελέγχει το 91,2% του μετοχικού κεφαλαίου) αλλά για την Attica Συμμετοχών, για την οποία πολλά ακούγονται και πάλι σε χρηματιστηριακά γραφεία και Ακτή Μιαούλη.
  •  Η MIG έχει το 80% της Attica Συμμετοχών με τις διοικήσεις της Τρ. Πειραιώς και MIG να έχουν εύλογο συμφέρον να πουλήσουν την θυγατρική- leader στην ελληνική ακτοπλοία- σε όσο το δυνατόν καλύτερες/υψηλότερες τιμές. Και όχι σε παλαιότερες προσφορές διαφόρων funds, που ούτε λίγο ούτε πολύ δεν κάλυπταν καν το μισό της πραγματικής αξίας του σχήματος συμμετοχών (Superfast, Blue Star, Hellenic Sea Ways) συμπεριλαμβανόμενων των υψηλών υποχρεώσεων της.
     Σε έναν από τους ψιθύρους, είχα θέσει το ερώτημα “σε ποια τιμή θα ήταν ικανοποιημένος ο πιθανολογούμενος αγοραστής” (στις 20 Νοεμβρίου). Εκτιμούσα, τότε, πως το καράβι του Attica Group, πρόσω ολοταχώς θα περάσει τον κάβο των 1,50 ευρώ. Προορισμός ο ελλιμενισμός στα 1,70 ευρώ.

      Μάλιστα σημείωνα

” για το τι παίζει με την ναυτιλιακή εταιρεία συμμετοχών του Marfin Investment Group, για τις προθέσεις των Παπανικολάου- Μάγειρα, για τον ρόλο της Tρ. Πειραιώς.

Εν ολίγοις σας περιγράψαμε το fair value της εταιρείας, που προφανώς δεν μπορεί να πουληθεί- όταν θα πουληθεί- με την χρηματιστηριακή αξία στα 291,34 εκατ. που ήταν η αποτίμηση της, χθες, με την τιμή της μετοχής, στα 1,35 ευρώ. 

Τα 1,30 € τα πέρασε στο ρελαντί η μετοχή, βάζοντας πλώρη για να περάσει τον…κάβο των 1,50 ευρώ.

Στα 1,70 ευρώ/μετοχή,  θα πρέπει να ξανασυζητήσουμε  για το αν οι διοικήσεις των Attica Group, MIG με την σύμφωνη γνώμη της Τρ. Πειραιώς θα μπορούσαν να πουλήσουν.

Σε αυτές τις τιμές θα είναι όλοι τους ευχαριστημένοι, ακόμη και ο αγοραστής. “

Γιατί σας τα γράφω όλα αυτά; και σας θυμίζω παλαιότερους ψιθύρους;

Μα με το χθεσινό +7,20% στα 1,415 ευρώ, στην χθεσινή συνεδρίαση, και μάλιστα με ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές η Attica Συμμετοχών είναι κοντά στο να υπερβεί τον κάβο των 1,50 ευρώ. 
    Να δούμε πότε θα προχωρήσει η παρουσίαση της εισηγμένης σε ξένα funds και ξένους θεσμικούς στο Λονδίνο. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here