Με εφόδια τα καλά αποτελέσματα του 2019, το online shop και τις στρατηγικές προωθητικές ενέργειες τα Αττικά Πολυκαταστήματα επιχειρούν να “αντικρούσουν” τις οικονομικές συνέπειες που επέφερε η πανδημία.

Ο Όμιλος το έτος 2019 παρουσίασε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 1,34% από τα 181,31 εκατ. ευρώ του 2018 στα 183,74 εκατ. ευρώ, με καθοριστικό παράγοντα στην άνοδο αυτή να αποτελεί η ενίσχυση των πωλήσεων σε ταξιδιώτες τρίτων χωρών.

Επίσης, τα μικτά κέρδη της εταιρείας παρουσίασαν αύξηση 2% λόγω αύξησης του κύκλου εργασιών και μικρής βελτίωσης του ποσοστού μικτού κέρδους. Φυσικά, όμως, το 2020, λόγω του lockdown και παρά το γεγονός πως από τα μέσα Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα άρχισαν να αίρονται, οι αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης είναι ότι οι πωλήσεις στο σύνολο του έτους προβλέπεται να παρουσιάσουν μείωση της τάξης του 20-25% σε σχέση με το 2019.
Στο πλαίσιο περιορισμού των επιπτώσεων στις πωλήσεις, η διοίκηση αναφέρει στην οικονομική έκθεση πως παραμένει σε επαγρύπνηση, με στόχο να προσαρμόσει τη λειτουργία της εταιρείας στα νέα δεδομένα, ενισχύοντας τις πωλήσεις μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της συγγενoύς εταιρείας Cosmobrands A.E. και σχεδιάζοντας και υλοποιώντας κατάλληλες προωθητικές ενέργειες.

Περαιτέρω, σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, λήφθηκαν μέτρα περιορισμού των λειτουργικών εξόδων καθώς και των εξόδων προώθησης, ενώ παράλληλα αξιοποιήθηκαν τα μέτρα ανακούφισης που θεσμοθέτησε η Πολιτεία. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2019 η εταιρεία αποφάσισε την επέκταση του κεντρικού της καταστήματος επί της οδού Πανεπιστημίου 9 κατά 4.000 τ.μ. εντός του 2020, ενώ προχώρησε και στη διανομή έκτακτου μερίσματος συνολικού ποσού 32,9εκατ. ευρώ. Ακόμη, τον Μάρτιο, το Δ.Σ. αποφάσισε τη μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει η εταιρεία στην εταιρεία «Καλογήρου Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Υποδημάτων, Ενδυμάτων & Δερμάτινων Ειδών».

Yπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο του 2019 ανακοινώθηκε ότι στην εταιρεία συμμετοχών των Κ. Λαμπρόπουλου, Κ. Τσουβελεκάκη και Α. Σγουμπόπουλου εντάσσονται, μέσα από το επενδυτικό όχημα που διαχειρίζεται η Virtus International Partners, καταξιωμένοι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως ο Όμιλος Λασκαρίδη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, ο Γιάννης Σαραντίτης, ο Όμιλος Τσάκου και θεσμικά χαρτοφυλάκια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here