Θεαματική άνοδος τις τελευταίες συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας για τις μετοχές της Attica Group και ΑΝΕΚ.

Όπως αποκαλύπτει το NPLconfidential.com, πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, για την εξυγίανση της ΑΝΕΚ βρίσκονται πιστώτριες τράπεζες και Attica Συμμετοχών.

Ως γνωστόν η εισηγμένη holding είχε υποβάλλει, από τις αρχές καλοκαιριού σχέδιο εξυγίανσης-διάσωσης της κρητικής εταιρείας προκειμένου να διευκολυνθεί ο ευρύτερος σχεδιασμός συγχώνευσης (μέσω απορρόφησης) από την Attica Συμμετοχών.

Πρόταση προς τις Alpha Bank, Πειραιώς, Attica Bank και Cross Ocean, με τους διαχειριστές να γνωμοδοτούν θετικά, και σε δεύτερη φάση να περνά στις τρεις πιστώτριες τράπεζες.

Αυτές, από την πλευρά τους υπέβαλαν την (ενιαία) αντιπρόταση τους προς την εταιρεία, που με την σειρά της την απέρριψε ως μη ικανοποιητική στα τέλη Νοεμβρίου.

Ακολούθησε, τις προηγούμενες ημέρες νέος γύρος συνομιλιών, που απ’ ότι φαίνεται θα έχει αίσια κατάλληλη.

Περισσότερες λεπτομέρειες, δεν είχαν γίνει γνωστές (μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής) ενώ αρμόδια πηγή της Attica Συμμετοχών, που της ζητήθηκε από το NPLconfidential να σχολιάσει τις πληροφορίες, συνέστησε υπομονή λίγων ημερών (για την όποια έκβαση).

Σημειωτέον, πως το σχέδιο διάσωσης που είχε υποβάλει η ακτοπλοϊκή προβλέπει-μεταξύ άλλων- γενναίο “κούρεμα”– των υπέρβαρων υποχρεώσεων/δανείων της κρητικής εταιρείας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Όμιλος Attica Group προχωρά στην εξαγορά ξενοδοχειακής μονάδας 3 αστέρων στη Νάξο προχωρά, κάνοντας το πρώτο βήμα επέκτασης των εργασιών της στην προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών μεταφοράς και διαμονής σε τουριστικούς προορισμούς του Αιγαίου.

Η προς εξαγορά μονάδα, δυναμικότητας 90 κλινών, θα αναβαθμιστεί/επεκταθεί προκειμένου να μετατραπεί σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με περίπου 120-130 κλίνες και μερικές σουίτες. Οι επενδύσεις αναβάθμισης θα υλοποιηθούν κατά τους τελευταίους μήνες του 2022 και τους πρώτους μήνες του 2023.

Η Attica συζητά την εξαγορά δύο-τριών ακόμη ξενοδοχειακών μονάδων, αντίστοιχων χαρακτηριστικών σε νησιά των Κυκλάδων, εκτός Μυκόνου και Σαντορίνης. Στόχος να αξιοποιήσει τις συνέργειες που μπορούν να προκύψουν μέσω της προσφοράς κρατήσεων «πακέτο» για μεταφορά και διαμονή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here