Διευκρινήσεις για μία σειρά από θέματα που αφορούν στο επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο υποβλήθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα από τη διοίκηση της Attica Bank, αναμένεται να ζητήσει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), εστιάζοντας πρωτίστως στη στρατηγική για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων.  

Πιο αναλυτικά, το business plan που συνοδευόταν από τη συμφωνία των βασικών μετόχων (Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ΤΜΕΔΕ και Ellington) για την κεφαλαιακή στήριξη, ύψους 490 εκατ. ευρώ, θα… επιστρέψει αυτή την εβδομάδα στα χέρια της διοίκησης της Attica Bank, με παρατηρήσεις από πλευράς του επόπτη. «Ένα από αυτά είναι σίγουρα η στρατηγική για τη μείωση των ‘κόκκινων’ δανείων, δεδομένου ότι η απόφαση για τη μη ένταξη των χαρτοφυλακίων Omega, Astir 1 και 2 στον μηχανισμό του ‘Ηρακλή’ – λόγω κόστους αλλά και… Eurostat – αναγκάζει την τράπεζα να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισής τους», σχολιάζουν αρμόδιες πηγές στο NPL Confidential.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με στοιχεία 6μήνου του 2022 ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας διαμορφώνεται στο 67,6%, με τη διοίκηση της Attica Bank να έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να προσλάβει διεθνή συμβουλευτικό οίκο προκειμένου να εξετάσει άλλες ενέργειες, με στόχο την περαιτέρω μείωση του πιστωτικού κινδύνου των χαρτοφυλακίων αυτών στον ισολογισμό της κατά τα προσεχή έτη. «Αυτή τη στιγμή η εστίαση είναι στην προσεκτικότερη παρακολούθηση της απόδοσης των τιτλοποιούμενων χαρτοφυλακίων έναντι των business plans και με βάση τις τρέχουσες συνθήκες αγοράς», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here