Το αργότερο μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για το project Astir I, ύψους 350 εκατ. ευρώ, που βγάζει προς πώληση η Attica Bank, ενεργοποιώντας το σχέδιο, το οποίο προβλέπει μείωση του δείκτη NPE στο 35% έως το 2025. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον από πλευράς των επενδυτών είναι αυξημένο, με τη διοίκηση της τράπεζας να δρομολογεί σταδιακά και την πώληση των άλλων χαρτοφυλακίων (Metexelixis και Omega), με τη συνολική αξία να διαμορφώνεται σε πάνω από 2,3 δισ. ευρώ. Προς αυτή την κατεύθυνση, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επιβεβαίωσε ότι από την ταξινόμηση των χαρτοφυλακίων προς πώληση και τη λήψη των πρόσθετων προβλέψεων θα επιβαρυνθούν τα αποτελέσματα χρήσης 2022 με ζημιές 330 εκατ. ευρώ. «Το ακριβές ποσό της επιβάρυνσης, πάντως, θα αποκρυσταλλωθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού», τονίζεται στο ενημερωτικό δελτίο. 

Σε κάθε περίπτωση, βασική επιδίωξη της διοίκησης της Attica Bank είναι αφενός, η σταδιακή εξυγίανση του δανειακού της χαρτοφυλακίου και αφετέρου, η επιτυχή ολοκλήρωση της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (σ.σ. στην οποία, τελικά θα συμμετάσχει και η Thrivest, αποκτώντας – σε πρώτη φάση – το ποσοστό που μεταβίβασε η Ellington στο ΤΜΕΔΕ, αλλά και αδιάθετες μετοχές), γεγονός που θα της επιτρέψει να «πιάσει» τον στόχο για επιστροφή στην κερδοφορία.