Για τα εμπόδια, κίνητρα και τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά μίλησε ο Αθανάσιος Κουλορίδας, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών (ΕΝΕΙΣΕΤ), Επίκουρος Καθηγητής Δικαίου Εταιριών και Κεφαλαιαγοράς, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο της εκδήλωσης-θεσμού, «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2020».
«Σε επίπεδο ΕΕ οι χρηματιστηριακές στην Ελλάδα υστερούν από τις ΗΠΑ και το Ην. Βασίλειο. Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αισθητή μείωση των IPOs. Η ελληνική αγορά παρουσιάζει χειρότερη κατάσταση και εμφανίζεται ως ουραγός. Πρέπει να υπάρχουν συνθήκες ώστε να πείσουμε ότι το ελληνικό χρηματιστήριο μέσω κινήτρων μπορεί να αποτελέσει ευχή και όχι κατάρα. Οφείλουμε να κινηθούμε προς την κατεύθυνση παροχής ισχυρών κινήτρων. Δεν θέλουμε σωτηρία με πολιτικές και νομικές παρεμβάσεις. Πρέπει να πάψουμε να νομοθετούμε με γνώμονα το παρελθόν, στόχος να υπάρξει στρατηγική 10ετίας. Η ελληνική κεφαλαιαγορά είναι σύμμαχος όχι τροχπέδη. Τα βραβεία αναδεικνύουν το επιχειρείν και δίνουν ελπίδα για το μέλλον».

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεχωρίζουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και συζητήσεις με την συμμετοχή σημαντικών στελεχών του επιχειρηματικού τομέα και εκπροσώπων φορέων, οι οποίοι θα θα δώσουν από διάφορες οπτικές γωνίες έγκυρη ενημέρωση για τις εξελίξεις της αγοράς και τις προοπτικές ανάπτυξης της.

Τα «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ», αναγνωρισμένα από την επιχειρηματική κοινότητα ως ένας θεσμός ετήσιας αξιολόγησης των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών,  φέτος περιλαμβάνουν 19 επιμέρους κατηγορίες, στις οποίες θα απονεμηθούν συνολικά 55 βραβεία. Επίσης, για τις κατηγορίες «Εμβληματική Προσωπικότητα του Χρηματιστηρίου Αθηνών» και «Manager of the Year» θα δοθούν 2 τιμητικές διακρίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here