Η Globus Maritime Limited, συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Φειδάκη ανακοίνωσε ότι στις 17 Φεβρουαρίου έκλεισε την προηγουμένως ανακοινωθείσα ονομαστική άμεση προσφορά 4,8 εκατομμυρίων κοινών μετοχών και εγγυήσεων για την εξαγορά έως και συνολικού ύψους 4,8 εκατομμυρίων κοινών μετοχών.

Τα ακαθάριστα έσοδα στην Εταιρεία από την εγγεγραμμένη άμεση προσφορά ήταν περίπου 30,0 εκατομμύρια δολάρια. Η Maxim Group LLC λειτούργησε ως αποκλειστικός πράκτορας τοποθέτησης για την προσφορά.

Μετά το κλείσιμο της προσφοράς, η Εταιρεία συνήψε, μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής συμφωνία για την αγορά ενός πλοίου Kamsarmax του 2011 που κατασκευάστηκε από την Universal Shipbuilding Corporation, στην Ιαπωνία. Η τιμή για το πλοίο είναι 16,5 εκατομμύρια δολάρια εάν το πλοίο παραδοθεί στις 31 Μαΐου 2021 ή νωρίτερα και 16,2 εκατομμύρια δολάρια εάν το πλοίο παραδοθεί μεταξύ 1 Ιουνίου 2021 και 15 Αυγούστου 2021, με την ημερομηνία παράδοσης να καθορίζεται από τον πωλητή .

Με την ολοκλήρωση αυτής της απόκτησης, ο στόλος της Globus αναμένεται να επεκταθεί σε επτά πλοία ξηρού φορτίου χύδην συνολικής χωρητικότητας 462.393 τόνων.

Ο Αθανάσιος («Θάνος») Ο Φαϊδάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Globus σχολίασε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια ακόμη επιτυχημένη προσφορά και να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε επεκτείνοντας τον στόλο μας μέσω αξιόλογων εξαγορών.

Συνεχίζουμε να βλέπουμε ευκαιρίες και καθώς η αγορά βελτιώνεται, παραμένουμε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξουν επιπλέον ευκαιρίες για την απόκτηση πλοίων που ταιριάζουν στο προφίλ μας και στις επιχειρησιακές μας ανάγκες. “

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here