Σεκιούριτι, άφθονο αλκοόλ, έντονη μουσική και παραβατικές συμπεριφορές: Αυτή είναι η εικόνα των παράνομων, κρυφών πάρτι που έχουν στηθεί σε βίλες της Μυκόνου, προκειμένου να αποφεύγονται τα πρόστιμα, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ο σχεδιασμός είναι καλά μελετημένος,έτσι ώστε οι διοργανωτές να αποφύγουν ήτοι δυνατόν την τσιμπίδα των Αρχών, ενώ τα ποσά που συγκεντρώνονται – όλα αφορολόγητα- είναι δυσθεώρητα.

Τα πάρτι διοργανώνονται μέσω social media. Oι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται μέσω ειδικών διαδικτυακών εφαρμογών για την τοποθεσία της βίλας, η οποία φυλάσσεται από υπαλλήλους security, το σύνθημα προκειμένου κάποιος να περάσει την πύλη εισόδου ενώ στο χώρο βρίσκονται ακόμη και γιατροί σε περίπτωση που χρειαστεί η συνδρομή τους.

Με το που φθάνουν οι πελάτες στην είσοδο της πολυτελούς οικίας, πληρώνουν με μετρητά -για ευνόητους λόγους- το αντίτιμο, ήτοι 300-500, ακόμη και 1.000 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις. Για να γίνει δε κάποιος μέλος αυτού του “κλειστού κλαμπ” των πάρτι, οφείλει να καταβάλει περί τα 1.400 ευρώ!

Σύμφωνα με επιχειρηματία του real estate που μίλησε στο κανάλι Open ξένοι concierge, λειτουργούν ως διοργανωτές πάρτι με το μενού να περιλαμβάνει πλήθος έκνομων δραστηριοτήτων και τεράστια ποσά φοροδιαφυγής. «Μας πήραν έντρομοι τηλέφωνο γιατί υποτίθεται είχαν νοικιάσει τη βίλα σε κάποια οικογένεια και ξαφνικά μαθαίνουν ότι γίνεται πάρτι. Πήγε και νοίκιασε το σπίτι σε αυτή την concierge, η οποία της υποσχέθηκε ότι θα φέρει πολύ καλή οικογένεια και πλούσιους Άραβες και στο τέλος έκαναν ένα πάρτι με 500 άτομα» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, υπάρχει ιστοσελίδα με πρόσχημα τον διαλογισμό και θεματικές ενότητες αφιερωμένες στο δωδεκάθεο που «ψάρευε» πελάτες και διοργάνωνε πάρτι τα δύο προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης των Επιχειρηματιών του νησιού, η ημέρα τελείωνε πάντα με ένα μουσικό πάρτι χωρίς όρια, ενώ για τη συμμετοχή του κάποιος μπορούσε να πληρώσει μόνο σε κρυπτονόμισμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here