Γράφει η «ξενοδόχος»

Ο κορωνοϊός φέρνει τα πάνω κάτω φέτος το καλοκαίρι και κυρίως στον τουρισμό, για τον οποίο επί του παρόντος οι οποιεσδήποτε εκτιμήσεις είναι στον «αέρα» ακόμη και το θέμα των τιμών.

Από τη μία πλευρά εκφράζεται η άποψη ότι με τους απαιτητικούς υγειονομικούς κανόνες και τα επιπλέον κόστη που αυτοί συνεπάγονται ουσιαστικά οι τιμές δε μπορεί να πέσουν και θα είναι (τουλάχιστον) οι ίδιες με πέρυσι, ωστόσο υπάρχει και η άλλη -γνωστή- άποψη περί προσφοράς και ζήτησης, όπου εφόσον δεν ζήτηση οι τιμές πέφτουν.

Με δεδομένο πάντως ότι αυτή την στιγμή είναι πολύ δύσκολο να γίνει πρόβλεψη για τη σεζόν, πολύ περισσότερο από την στιγμή που δεν έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα των αεροπορικών μετακινήσεων οι κρατήσεις που γίνονται περιλαμβάνουν και προσφορές, οι οποίες -όπως είναι εύλογο- μπορεί να εκλείψουν στη συνέχεια αν κι εφόσον προκύψει ζήτηση.

  • Εξ’ ού και αυτή την περίοδο, ένα από τα πλέον εμβληματικά ξενοδοχεία στην Αττική, ο Αστέρας Βουλιαγμένης με το Four Seasons έχει εντάξει στην πολιτική του για το καλοκαίρι έκπτωση 20% στις κρατήσεις που γίνονται τώρα υπό την προϋπόθεση των δύο διανυκτερεύσεων και πάνω.
  • Η προωθητική ενέργεια ισχύει ακόμη και στην «καρδιά» της σεζόν  για τον Ιούλιο αλλά και τον Αύγουστο, ανάλογα πάντα με τη ζήτηση.

Το υπερπολυτελές Four Seasons που έχει το πλεονέκτημα των πολλών εξωτερικών χώρων, θα ξεκινήσει να δέχεται τους επισκέπτες του εκ νέου μέσα στον Ιούνιο,  κι έχει επιλέξει, λόγω των συνθηκών, ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων 48 ωρών για φέτος λόγω κορωνοϊού, έναντι των 14 ημερών που ίσχυε πρό της πανδημίας. Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από καιρό με πρωτόκολλα που περιλαμβάνουν λεπτομερή εκπαίδευση του προσωπικού, αύξηση των αποστάσεων στα τραπέζια και τις παραλίες κ.τ.λ..

  • Δε συμβαίνει το ίδιο και στην παραλία του Αστέρα, όπου η τιμή φέτος για το σετ (ομπρέλα – δύο ξαπλώστρες) είναι στην τιμή των 80 ευρώ λόγω ακριβώς των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, ενώ δεν εισέρχονται επισκέπτες περισσότεροι από τον αριθμό των ομπρελοκαθισμάτων.