Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα οι ασιατικές αγορές, με εξαίρεση την Κίνα, καθώς οι επενδυτές ανακτούν την αισιοδοξία τους εν μέσω αποκλιμάκωσης της έντασης ΗΠΑ – Ρωσίας, αλλά και τα εμπορικής διαμάχης των ΗΠΑ με την Κίνα.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,64%, ο ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε κέρδη 0,23% και ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία ενισχύθηκε κατά 0,13%. Κέρδη και στη Νότια Κορέα με τον Kospi να ενισχύεται κατά 0,51%.

Μοναχικό κατήφορο ακολούθησαν οι κινεζικοί δείκτες με τον Shanghai Composite να χάνει 0,66% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνει πτώση της τάξης του 0,02%.

Έλλειμμα εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας το Μάρτιο σε μηνιαία βάση, για πρώτη φορά σε 13 μήνες, καθώς υποχώρησαν οι εξαγωγές ενώ ο ρυθμός αύξησης των εισαγωγών επιταχύνθηκε, εξαιτίας της ισχυρής εγχώριας ζήτησης.

Το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας εμφάνισε έλλειμμα 4,98 δισ. δολαρίων από το πλεόνασμα των 33,7 δισ. δολαρίων τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν πλεόνασμα 19,6 δισ. δολαρίων. Την τελευταία φορά που η χώρα εμφάνισε έλλειμμα σε μηνιαία βάση, ήταν το Φεβρουάριο του 2017, ύψους 11 δισ. δολαρίων.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here