Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια ακολουθώντας τις απώλειες στη Wall Street, καθώς διατηρείται η επιφυλακτικότητα στις αγορές μετά την αιφνίδια αντικατάσταση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η καθαίρεση του μέχρι χθες υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον έρχεται καθώς οι διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ δοκιμάζονται μετά την απόφαση του προέδρου Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η καθαίρεση του ενδεχομένως να οδηγήσει στην απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία των μεγάλων δυνάμεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Την ίδια στιγμή, τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ανησυχίες ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας ενδεχομένως να αναγκαστεί να αυξήσει τα επιτόκια της για να αποτρέψει την υπερθέρμανση της οικονομίας.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει πτώση 0,9%. Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα, έδειξαν ότι ορισμένα μέλη του Δ.Σ. ανησυχούν για απροσδόκητες επιπτώσεις από την τρέχουσα νομισματική πολιτική.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί 1,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,6%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κίνα έδειξαν ότι οι επενδύσεις σε πάγια στοιχεία του ενεργητικού ενισχύθηκαν 7,9% τους πρώτους δύο μήνες του 2018 σε ετήσια βάση.

Την ίδια στιγμή, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 9,7% το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, επιταχύνοντας από άνοδο 9,4% τον Δεκέμβριο και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 9,6%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρές απώλειες 0,3%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX χάνει 0,7%, ενώ ο NZX50 στη Νέα Ζηλανδία υποχωρεί σε ποσοστό 0,5%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here