του Βάιου Κρόκου

Δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ασφάλεια αν το β’ εξάμηνο μπορεί να προσπεράσει το σημαντικό 9,4% της ανόδου στα πρώτα μισά του έτους, σίγουρα όμως τα νέα θα είναι θετικά.

Αυτή είναι η εκτίμηση ανθρώπων της αγοράς για την εικόνα που διαμορφώνεται στην ασφαλιστική παραγωγή, σε χρονιές που δεν μπορεί να είναι και απόλυτα συγκρίσιμες.

Σημαντικοί είναι οι παράγοντες που αποτελούν πηγή αισιοδοξίας το υπόλοιπο μισό τους έτους: Αρχικά η αποφυγή του lockdown που θα επιτρέψει τη συνέχιση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας με τα όποια προβλήματα.

Επίσης το γεγονός ότι οι καταθέσεις αυξάνονται εκ νέου γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλιστικές λύσεις και προϊόντα.

Παράλληλα, η καλή εικόνα από τον τουριστικό κλάδο και ευρύτερα η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που συνδέεται πάντα με την ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών.

Unit Linked και Υγεία δείχνουν το δρόμο

Θετικά για μια ακόμη φορά είναι τα στοιχεία στα επενδυτικά – αποταμιευτικά προϊόντα (Unit Linked) που σημειώνουν ισχυρή άνοδο και δίνουν τον τόνο στο σύνολο του κλάδου Ζωής. Τα UL καταγράφουν άνοδο 56,2%, ενώ και τα κλασσικά προγράμματα κινούνται ανοδικά κατά 6,4%.

Σημαντικό είναι το ενδιαφέρον που έχει προκύψει στο τομέα της Υγείας, κάτι που αποτυπώνεται στην άνοδο της παραγωγής (συνοδευόμενες από σχετικές αυξήσεις στο ασφάλιστρο) με 11,7%

Δρόμος απαιτείται ακόμα για τον κλάδο αυτοκινήτου που παρά τη σχετική ανάκαμψη η παραγωγή διαμορφώθηκε στα 358 εκατ. για το πρώτο 6μηνο, με κάμψη 1,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σημειώνεται βέβαια, πως στην αγορά την ίδια περίοδο το 2020 υπήρξαν μειώσεις και “ευεργετήματα” λόγω πανδημίας και lockdown.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here