Οι καταστροφικές συνέπειες των φετινών πυρκαγιών στη χώρα έφερε ξανά στο προσκήνιο την ανάγκη προστασίας της περιουσίας, μια ανάγκη την οποία ο ασφαλιστικός κλάδος καλύπτει με υπηρεσίες και εξειδικευμένα συμβόλαια όλα αυτά τα χρόνια.

του Βάιου Κρόκου

Ο όγκος των αποζημιώσεων από την Πολιτεία για τις πυρόπληκτες περιοχές και τους πολίτες που υπέστησαν ζημιές ή και ολικές καταστροφές μπορεί να ακούγεται μεγάλος, έχει αποδειχθεί όμως κατά το παρελθόν πως δεν είναι επαρκής ενώ ο χρονικός ορίζοντας των σχετικών καταβολών και η συνολική αποκατάσταση εν τέλει αποτελεί «πονοκέφαλο» για τους πληγέντες.

Σύμμαχος σε αυτή τη προσπάθεια είναι αποδεδειγμένα ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Είναι οξύμωρο μάλιστα να μην διαθέτει κανείς ασφάλιση κατοικίας – που πράγματι κοστίζει λίγα ευρώ το μήνα – όταν έχει διαθέσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μια κατοικία.

Η χθεσινή αναφορά από το βήμα της Βουλής του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη πως «η ασφάλιση συνολικά της ακίνητη περιουσίας πρέπει να μας απασχολήσει συνολικά», αποτελεί θετικός οιωνός για τα κίνητρα που έχουν εξαγγελθεί.

διαβάστε: Κ. Μητσοτάκης: Θα πρέπει να μας απασχολήσει η ασφάλιση της ακίνητης περιουσίας

Σε κάθε περίπτωση όμως η σύναψη ενός συμβολαίου αποτελεί πράξη ευθύνης για μας και την περιουσίας μας.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here