Ενώ οι οικονομολόγοι έχουν προβλέψει τη χειρότερη ύφεση ποτέ για την Ινδία, η βιομηχανία κρυπτογράφησης αναπτύσσεται παρά το εκτεταμένο κλείδωμα σε εθνικό επίπεδο. Οι αγορές P2P για bitcoin αυξάνονται στην Ινδία, ξεκινούν νέες συναλλαγές και εισέρχονται νέες επενδύσεις.

Η κεντρική τράπεζα της Ινδίας Reserve Bank of India (RBI) έχει επιβεβαιώσει ως απάντηση σε ένα αίτημα του δικαιώματος στην πληροφόρηση (RTI) ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει τραπεζική απαγόρευση στον κλάδο της κρυπτογράφησης.

Το ερώτημα RTI υποβλήθηκε στις 25 Απριλίου από τον BV Harish, συνιδρυτή της Unocoin, μια σημαντική ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων στην Ινδία. Ρώτησε αν η RBI «απαγόρευσε σε καμία τράπεζα να παρέχει τραπεζικούς λογαριασμούς για ανταλλαγές κρυπτογράφησης, εταιρείες ή εμπόρους κρυπτογράφησης». Η RBI απάντησε στις 22 Μαΐου:

«Όπως και σήμερα, δεν υπάρχει τέτοια απαγόρευση.»

Μέρος της απάντησης της RBI στο ερώτημα RTI που υπέβαλε ο συνιδρυτής της Unocoin BV Harish.

Μετά από αρκετές ακροάσεις, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας ακύρωσε την εγκύκλιο RBI που απαγόρευε στις τράπεζες να παρέχουν υπηρεσίες σε οποιονδήποτε ή σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με κρυπτονομίσματα τον Μάρτιο. Η εγκύκλιος εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2018. Λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων άρχισαν να επαναφέρουν την υποστήριξη INR μετά από περίπου δύο χρόνια χωρίς αυτήν.

Ωστόσο, ορισμένες τράπεζες εξακολουθούν να αρνούνται να ανοίξουν λογαριασμούς για ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων, ισχυριζόμενοι ότι περιμένουν περαιτέρω οδηγίες από την RBI σχετικά με την κρυπτογράφηση. «Οι τραπεζίτες λένε ότι χρειάζονται νέες εγκύκλιοι RBI αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί για την παροχή τραπεζικών λογαριασμών σε επιχειρήσεις κρυπτογράφησης», ανέφερε ο Harish από τους Economic Times. «Τώρα, έχουμε λάβει μια θετική απάντηση από το RBI.» Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα δεν είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει τις εμπορικές τράπεζες για την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου. Η RBI επιβεβαίωσε επίσης προηγουμένως ότι τα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, είναι νόμιμα στην Ινδία .

Μετά την άρση του τραπεζικού περιορισμού , πολλά χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων άρχισαν να βλέπουν συναλλαγές και σημαντική αύξηση των νέων χρηστών.

Εν τω μεταξύ, η ινδική κυβέρνηση εξακολουθεί να συζητά εάν θα ρυθμίσει την κρυπτογράφηση. Η διαδικασία έχει καθυστερήσει λόγω της κρίσης του ιού κοροναϊού και του εθνικού αποκλεισμού. Τον Μάρτιο, αναφέρθηκε ότι η ινδική κυβέρνηση συζητούσε τρόπους ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων με την κεντρική τράπεζα.

Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων στην Ινδία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πάνω από 20000 θέσεις εργασίας σε εθνικό επίπεδο. Το Bitcoin είναι σήμερα η κατηγορία ενεργητικών με την καλύτερη απόδοση τον τελευταίο χρόνο, με S&P 14%, Dow Jones κάτω 21% και Χρυσό 21%, κατά την ίδια περίοδο 12 μηνών, σύμφωνα με τα δεδομένα που παρείχε η CrebacoGlobalInc.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here