Αρνητική τροπή πήρε η υπόθεση της «νέας Folli Follie», μετά την απόρριψη από το Δικαστήριο του αιτήματος για αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Η απόφαση ελήφθη/ανακοινώθηκε πριν από την απολογία του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, ο οποίος κατέθεσε τη δική του εκδοχή για τις βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν το σκάνδαλο της «παλαιάς Folli Follie». 

Τι σημαίνει, όμως, για το διάδοχο σχήμα η απόφαση: πέραν των 1.200 εργαζομένων –που, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες της μεταβατικής ομάδας, της συστράτευσης του προσωπικού, επί της ουσίας δίνει αγώνα επιβίωσης για την εταιρεία και τα μεροκάματά του–, μια ενδεχόμενη αρνητική απόφαση θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο τη βιωσιμότητα της Folli Follie. 

Άραγε μια κλειστή εταιρεία, με 1.200 εργαζομένους στον δρόμο και ένα AΦM στο ΓEMH «κόκκινο», να μην εισφέρει ούτε ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, στα έσοδα του Δημοσίου, είναι προτιμότερη από μια ζωντανή, σε λειτουργία; Πολύ δε περισσότερο που, εδώ και δύο χρόνια, καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια να ανακτηθούν εμπορικά σήματα, να συναφθούν νέες συμφωνίες, να ανοίξουν καταστήματα, να γίνουν προσλήψεις… Πρακτικά, τα περιουσιακά στοιχεία της, αξίας 33-34 εκατ. ευρώ, με 3 εκατ. ευρώ σε μετρητά, παραμένουν δεσμευμένα.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK