Τo 29% των εργαζομένων ηλικίας 20-34 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση πηγαίνουν για δουλειά το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat.

Η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση, καθώς σχεδόν οι μισοί περίπου νέοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ποσοστό 47%, δήλωσαν ότι εργάζονται το διήμερο.

Ακολουθεί η Ιταλία με περισσότερο από το ένα τρίτο, δηλαδή ποσοστό 40%, η Ιρλανδία με 38%, η Κύπρος και η Ολλανδία με 36%, η Ισπανία με 35% και το Ηνωμένο Βασίλειο με 34%.

Σε αντίθεση, η Ουγγαρία, με 11%, έχει το χαμηλότερο ποσοστό νέων εργαζομένων που εργάζονται το Σαββατοκύριακο. Σε χαμηλές θέσεις και η Πορτογαλία με 12%, η Πολωνία με 13%, η Τσεχία και η Κροατία με 18%.

Το χαμηλότερο ποσοστό των νέων που δουλεύουν αυτές τις μέρες είναι ανάμεσα σε εργαζόμενους με τριτοβάθμια εκπαίδευση (20%). Ωστόσο, το 8% αυτών εργάζονται περισσότερες ώρες συνολικά την εβδομάδα, περίπου 49 ώρες.

Οι νέοι με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης κυρίως εργάζονται τα Σαββατοκύριακα, με ποσοστό 37%. Ακολουθούν όσοι έχουν μέση εκπαίδευση με ποσοστό 33%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here