Καθοδική πορεία ακολουθούν οι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα Τετάρτη. Η αγωνία των επενδυτών για την εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας καθοδηγεί τις εξελίξεις στα ταμπλό των αγορών το τελευταίο διάστημα.

Στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου συνέβαλε η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το οποίο οι εταιρείες που αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο θα υπόκεινται σε αμερικανικές κυρώσεις, εάν δεν αλλάξουν προμηθευτή “μαύρου χρυσού” μέχρι τον Νοέμβριο.

Χρηματιστήρια

Ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε τελικώς κατά 0.36%, με τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τον κλάδο της κοινής ωφέλειας να κινούνται αρνητικά. Οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας, ωστόσο, σημείωσαν κέρδη.

Αρνητική είναι η κίνηση των δεικτών στην ευρύτερη Κίνα, με τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να σημειώνει πτώση 1,02%, τον Shangai να υποχωρεί κατά 1,52% και τον Shenzenνα χάνει 1,75%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έμεινε σταθερός, με οριακή πτώση 0,03%, με τις μετοχές του κλάδου της ενέργειας να ενισχύονται κατά 1,35%, με ηγέτες την Woodside Petroleum (+1,5%) και την Santos (+2.09%). Των απωλειών ηγήθηκαν τράπεζες και τηλεπικοινωνίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here