Πτώση εσόδων και ζημιές κατέγραψε η ναυτιλιακή Eurodry, συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα το α’ τρίμηνο του 2020, όπως ανακοινώθηκε, καθώς ο κορωνοϊός επέφερε νέο πλήγμα στο θαλάσσιο εμπόριο και μείωσε σημαντικά τους ναύλους στην αγορά του ξηρού φορτίου.

«Το 2020 μέχρι τώρα έχει σημαδευτεί από τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία και το θαλάσσιο εμπόριο. Κυρίως το θαλάσσιο εμπόριο ξηρού φορτίου έχει υποχωρήσει δραματικά, οδηγώντας τα ναύλα για τα πλοία panamax σε επίπεδα περίπου 50% χαμηλότερα σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, περίοδο κατά την οποία υπήρχαν ήδη σημάδια εξασθένισης της αγοράς. Μέχρι τα μέσα Μαΐου 2020, οι χώρες άρχισαν δειλά να ανοίγουν και πάλι τις οικονομίες τους και ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε χαμηλές τιμές ναύλωσης και χαμηλή ζήτηση στους επόμενους μήνες» ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος και CEO της Eurodry.

Τα καθαρά έσοδα της ναυτιλιακής για το πρώτο τρίμηνο του 2020 ανήλθαν σε 5,1 εκατ. δολάρια έναντι 5,8 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σε μία μείωση της τάξεως του 12,5%.

Παράλληλα, η εταιρεία σημείωσε ζημιές 2,3 εκατ. δολαρίων έναντι κερδών 0,9 εκατ. δολαρίων πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 0,6 εκατ. δολάρια έναντι 2,5 εκατ. δολαρίων, μειωμένα κατά 87%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here