Οι διαδικασίες «διάσπασης» της επιχείρησης ΔΕΠΑ Εμπορίας, σε δύο ανεξάρτητες εταιρικές οντότητες, με αντικείμενο τις εμπορικές δραστηριότητες και τη διαχείριση των δικτύων αντίστοιχα, προχωρούν χωρίς μεγάλη προθυμία. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έως την 31η Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός της υφιστάμενης εταιρείας, ώστε να δώσει τη θέση της στη ΔΕΠΑ Εμπορίας και τη ΔΕΠΑ Υποδομών. Η ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη της διαδικασίας εκχώρησης του 50,1% της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Αυτό σημαίνει ότι , από τις αρχές του επόμενου μήνα θα ανοίξει ο δρόμος για την προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ του σχετικού διαγωνισμού, με τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του πλειοψηφικού «πακέτου» των εμπορικών δραστηριοτήτων. Είναι έτοιμο το business plan τόσο της ΔΕΠΑ Εμπορίας όσο και της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Το σημαντικότερο ζήτημα που απομένει να επιλυθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας, είναι η μονιμοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων που απασχολούνται στη ΔΕΠΑ και τις θυγατρικές της.

Η «είσοδος» επενδυτή στη ΔΕΠΑ Υποδομών με την πώληση του 14% του Δημοσίου ώστε το 51% της εταιρείας να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί μετά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here