Συζητήσεις προκαλεί η απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα να δεσμεύσει τις μετοχές της Dufry, που ανήκουν στην Folli Follie.

Πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο που αποτελεί ένα σημαντικό asset της εταιρείας στην προσπάθεια όχι μόνο να εξασφαλίσει τη συναίνεση των ομολογιούχων στο προτεινόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, αλλά και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά της υπό τη νέα δομή.

Αφορά πακέτο μετοχών που έλαβε το 2013 η FFG όταν ολοκληρώθηκε η πώληση των Καταστημάτων Αφορολόγητων Ειδών (ΚΑΕ) στον ελβετικό όμιλο. Το συγκεκριμένο πακέτο μετοχών, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 65 εκατ. ευρώ και αποτελεί το μοναδικό ρευστοποιήσιμο στοιχείο που έχει η FFG, παραμέναν δεσμευμένες επί πενταετία και πρόκειται να απελευθερωθούν υπό την προϋπόθεση ότι τα ΚΑΕ πετύχουν συγκεκριμένους στόχους κερδών EBITDA.

Σήμερα η Folli Follie έχει στο ενεργητικό της 930.461 μετοχές της πολυεθνικής εταιρείας Dufry AG, εκ των οποίων οι 125.733 μετοχές κυριότητας της Strenaby Finance Ltd είναι ενεχυριασμένες για δάνειο χωρίς δυνατότητα αναγωγής. Οι υπόλοιπες 804.728 μετοχές είναι υπό μεσεγγύηση, εκ των οποίων οι 603.543 αποτελούν αντικείμενο μιας εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με την Dufry AG, διαπραγμάτευση στην οποία εισέρχονται πλέον νέα δεδομένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here