Στην απόκτηση ενός ακόμη containership, του M/V Leo Paramount προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas Ltd.

Πρόκειται για πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 6.350 teu που κατασκευάστηκε το 2005, για 40 εκατομμύρια δολάρια.

Ταυτόχρονα με την απόκτηση, το πλοίο θα συνάψει σύμβαση χρονοναύλωσης τριών ετών με τιμή 42.200 $ ημερησίως και πιθανή επιμήκυνση της ναύλωσης  για ένα επιπλέον έτος κατόπιν επιλογής του ναυλωτή στα 15.000 $ την ημέρα.

Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του M/V Leo Paramount, ενός ενδιάμεσου μεγέθους πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που κατασκευάστηκε το 2005.

Το συμβόλαιο ναύλωσης που έχουμε συνάψει με έναν ναυλωτή πρώτης κατηγορίας αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια σε EBITDA κατά τα τρία πρώτα χρόνια της σύμβασης παρέχοντάς μας σημαντική απόδοση της επένδυσής μας.

Με έναν στόλο δεκαέξι πλοίων μεγέθους feeder και ενδιάμεσου μεγέθους πλοίων στο νερό, μετά την παράδοση του εν λόγω πλοίου, και δύο σύγχρονα νεότευκτα τροφοδοσίας που αναμένεται να παραδοθούν το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Euroseas ενισχύει τη θέση της ως η κύρια εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ που εστιάζει σε πλοία τροφοδοσίας και ενδιάμεσα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here