Οι ερευνητές χρησιμοποιούν τα Big Data για να βρουν τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τους επιτυχημένους. Μετά από ανάλυση χιλιάδων δεδομένων βρήκαν ότι βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι η… αποτυχία!

Ειδικότερα, Αμερικανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο Northwestern ανέλυσαν τα δεδομένα που αφορούσαν 776.721 αιτούντες υποτροφίας, που υποβλήθηκαν στα National Institutes of Health από το 1985 μέχρι το 2015.

Στην προσπάθειά τους να φτιάξουν ένα μαθηματικό μοντέλο για να προδιαγράψουν τις πιθανότητες επιτυχίας, ανάλυσαν δεδομένα 46 ετών επενδυτικών πρωτοβουλιών από νεοφυείς επιχειρήσεις. Ακόμη, αξιοποίησαν δεδομένα που αφορούσαν 170.350 τρομοκρατικές επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκε από το 1970 έως και το 2017.

Το συμπέρασμά τους; «Κάθε επιτυχημένος ξεκινά ως αποτυχημένος», αναφέρει Dashun Wang, αναπληρωτής καθηγητής διαχείρισης και οργάνωσης στη σχολή Kellogg School of Management του Northwestern.

Φυσικά, κάθε αποτυχία δεν οδηγεί σε επιτυχία. Και όπως δείχνει η έρευνα το στοιχείο που ξεχωρίζει τους επιτυχημένους από τους αποτυχημένους δεν είναι η επιμονή. Η επιμονή είναι χρήσιμη μόνο όταν μαθαίνεις από τα λάθη σου. Και όχι όταν απλώς επαναλαμβάνεις τις προσπάθειές σου.

Το κύριο συμπέρασμα της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature είναι να εργάζεσαι έξυπνα και όχι σκληρά. «Πρέπει να κατανοήσεις τι δούλεψε και τι όχι και μετά να επικεντρωθείς σε αυτό που πρέπει να βελτιωθεί και όχι να αλλάξεις τα πάντα από την αρχή», αναφέρει ο Wang. «Οι άνθρωποι που απέτυχαν δεν είχαν εργαστεί λιγότερο. Στην πραγματικότητα μπορεί να είχαν εργαστεί περισσότερο. Απλώς, το πρόβλημα είναι ότι έκαναν πιο πολλές αχρείαστες αλλαγές».

Τελικά, επιβεβαιώνεται και επιστημονικά ότι δεν θέλει μόνο κόπο, αλλά και τρόπο…

 

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here