Περισσότερο από τρεις φορές, υπερκάλυψε η ζήτηση την προσφορά  για το «πράσινο ομόλογο» της LAMDA Development 7ετούς διάρκειας που είχε στόχο την άντληση μέχρι 230 εκατ. ευρώ.

  • Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,70% που είναι σαφώς κάτω από τον φετινό πληθωρισμό και γι’ αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη των αποταμιευτών στην LAMDA Development αλλά και στις άμεσες προοπτικές της οικονομίας.

Ανάδοχοι της Lamda ήταν η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank, η Alpha Bank και η Xρηματιστηριακή Euroxx.

H ανακοίνωση

Η Lamda Development σε συνέχεια της ανακοίνωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά για την έκδοση του πράσινου ομολόγου ποσού €230εκ και διάρκειας 7 ετών.

  • Η συνολική ζήτηση από το επενδυτικό κοινό διαμορφώθηκε σε επίπεδα ρεκόρ €718,5εκ επιτυγχάνοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 3,12 φορές, ενώ αξιοσημείωτη ήταν, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες αγοράς, η μεγάλη συμμετοχή με πάνω από 14.000 αιτήσεις από ιδιώτες επενδυτές, καθώς και η συμμετοχή της EBRD.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης που σημειώθηκε, το τελικό κουπόνι διαμορφώθηκε στο κατώτατο σημείο του εύρους σε 4,70%.

  • Η συμμετοχή των ιδιωτών με το παραπάνω αριθμό αιτήσεων αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τα δεδομένα της εν λόγω χρηματιστηριακής αγοράς ομολόγων και αποτυπώνει την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού και των ιδιωτών στη Lamda Development γενικότερα.

Στην τελική κατανομή, το 73% του βιβλίου θα κατανεμηθεί στους ιδιώτες ως αναγνώριση της εταιρίας προς αυτούς.

Οι νέες ομολογίες θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών από την Τετάρτη 13/7.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε:

Οδυσσέας Αθανασίου
CEO Lamda Development
  • «Για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω το επενδυτικό κοινό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στη Lamda Development. Tόσο η υπερκάλυψη κατά 3 φορές όσο και η συμμετοχή πάνω από 14.000 ιδιωτών, αποτελεί ρεκόρ για τα Ελληνικά δεδομένα, σε αυτό το ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, και μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης για να τηρήσουμε τις προσδοκίες όλων αυτών που πιστεύουν σε εμάς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here