Η G. Apostolopoulos SA, εταιρεία που ελέγχει τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, θεωρώντας ότι «δολίως και επί μακρόν παραπλανηθήκαμε αναφορικά με τη διαδικασία πώλησης του Θεραπευτηρίου Υγεία» προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της Τράπεζας Πειραιώς, MIG και Υγεία.

Την περασμένη Παρασκευή η εταιρεία της οικογένειας Αποστολόπουλου κατέθεσε αγωγή  ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ζητώντας να επανέλθει η υπόθεση του «Υγεία» στην προτέρα κατάσταση.

Κατ’ ουσία, ζήτησε  να ακυρωθεί η πώληση και να μην επαναληφθεί η διαδικασία που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, καθώς θεωρεί πως ό,τι έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, είναι παράτυπο.

Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη γνωστοποίησε πριν λίγη ώρα η διοίκηση του Ιατρικού Αθηνών σε ενημερωτική συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου.

Η πλευρά Αποστολόπουλου θεωρεί ότι έχουν τελεστεί αδικήματα από την Πειραιώς, τη ΜΙΓ και το Υγεία λόγω της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την πώληση του Θεραπευτηρίου Υγεία.

Όπως αναφέρθηκε κατά την ενημερωτική συνάντηση, η G. Apostolopoulos Holdings SA (Αποστολόπουλος Συμμετοχών) επέλεξε την οδό της δικαιοσύνης διότι θεωρεί ότι αποκλείεται από την διαδικασία πώλησης του Υγεία.

«Ζητάμε από την Πειραιώς και από τη ΜΙΓ, κατά τον ίδιο τρόπο που επέλεξε να πουλήσει το Ντυνάν, να κάνει το ίδιο και για το Υγεία. Οι πωλητές οφείλουν να μεγιστοποιήσουν το όφελος για τους μετόχους τους. Πόσο μάλλον όταν η Πειραιώς και κάθε τράπεζα έχει διασωθεί με λεφτά του ελληνικού δημοσίου και ελέγχεται από το ΤΧΣ. Δεν ζητάμε προνομιακή μεταχείριση, αλλά μια ισότιμη αντιμετώπιση. Κατ’ ελάχιστο ζητάμε να μας δοθεί η δυνατότητα να καταθέσουμε προσφορά, όχι όμως στο πλαίσιο που ακολουθείται μέχρι σήμερα, καθώς αυτή θεωρούμε ότι είναι παράτυπη», ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση.

Η διοίκηση του ομίλου προκειμένου να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της  σημέιωσε ότι υπάρχουν και άλλες προτάσεις οι οποίες αγνοούνται. Εάν γίνει ανοικτή διαδικασία και πραγματοποιηθεί διαγωνισμός, το τίμημα θα μεγιστοποιηθεί προς όφελος όλων, σημειώθηκε. Παράλληλα προστέθηκε πως το 5,18% που κατέχει η πλευρά Αποστολόπουλου, της δίνει συγκεκριμένα δικαιώματα που σκοπεύει να ασκήσει.

Τέλος, σημειώθηκε πως υπάρχει σειρά αλληλογραφίας που περιλαμβάνεται στην αγωγή. Σε αυτή αναφέρονται συγκεκριμένα αιτήματα της Αποστολόπουλος Συμμετοχών καθώς και οι αιτιάσεις που οδήγησαν στην προσφυγή στη δικαιοσύνη. «Αυτός είναι ο προπομπός των νομικών μας ενεργειών. Σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας».

…………………….

Διαβάστε επίσης:

Οι τελευταίες εξελίξεις στη διαδικασία πώλησης του ΥΓΕΙΑ

CVC CAPITAL PARTNERS: To ύψος του τιμήματος για το ΥΓΕΙΑ ξάφνιασε την αγορά

Ο αναγνώστης μας «ξανά χτύπησε». Αυτή τη φορά έχει απορίες για το ΥΓΕΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here