Με τα lockdowns η ευέλικτη εργασία έχει καταστεί πιο δημοφιλής από ποτέ, και καθώς περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο σπίτι και λιγότεροι κινούνται σε αστικές περιοχές, τα καταστήματα καφέ έχουν παρατηρήσει μείωση της επισκεψιμότητας.

Σε μια έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδόν το 50% των ιδιοκτητών καφέ πρόβλεψε ότι η Covid-19 θα επηρέαζε σημαντικά τα έσοδά τους μέχρι το τέλος του 2020. Περίπου το ένα τέταρτο δήλωσε πως θα επηρεαστούν για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα και σαφές: Πώς η covid-19, τα ζητήματα που ανέκυψαν με τα logistics και η παύση εργασιών επηρέασε την κατανάλωση καφέ; Και πώς ανταποκρίθηκαν τα coffeeshops και οι roasters στα μέτρα του lockdownπροκειμένου να παραμείνουν σε λειτουργία; Τρεις άνθρωποι από τον κόσμο του καφέ δίνουν απαντήσεις…

Η κατανάλωση καφέ εκτός σπιτιού, αντιπροσωπεύει περίπου το 25% της συνολικής καταναλωτικής ζήτησης για καφέ. Έτσι, όταν περίπου το 95% αυτών των επιχειρήσεων έκλεισαν στις αρχές του 2020, προσωρινά ή μόνιμα, η βιομηχανία καφέ δέχθηκε μεγάλο πλήγμα. Φυσικά, η όλη κατάσταση που διαμορφώθηκε λόγω πανδημίας οδήγησε πολλούς στο να παρασκευάσουν τον δικό τους στο σπίτι.

Ο κ. Γιάννης Αποστολόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Διευθυντής της Speciality Coffee Association (SCA),  ανέφερε ότι «Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπήρξε μια αλλαγή στην παρασκευή καφέ στο σπίτι, είτε επειδή περισσότεροι άνθρωποι δούλευαν από το σπίτι είτε επειδή ένιωθαν άβολα να αγοράσουν καφέ κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας».

Παρά το γεγονός ότι ο ICO προέβλεπε πτώση 0,5% στην παγκόσμια κατανάλωση καφέ, η κατανάλωση οικιακού καφέ έχει αυξηθεί. Στις ΗΠΑ, η αγορά καφέ στο σπίτι αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,9% μόνο το 2020. Η αύξηση αυτή την τετραετή περίοδο από το 2015 έως το 2019 ήταν μόλις 3,9%.

Περισσότερα στο coffeemag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here