Ολοένα και απομακρύνεται το σενάριο άρσης του lockdownί στις 30 Νοεμβρίου. Ενδεικτικό είναι ότι ο υπουργός Εσωτερικών Tάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε πως είναι λανθασμένη λογική να μιλάμε για Χριστούγεννα.

«Είναι πολύ λάθος να έχουμε στο μυαλό μας και να μετράμε αντίστροφα σε σχέση με τις ημέρες των Χριστουγέννων. Θέλω να θυμίσω στους συμπολίτες μας ότι το Πάσχα το κάναμε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας. Πρέπει να δούμε τους αριθμούς», ανέφερε ο υπουργός.

Ειδικότερα ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Πιστεύω είναι πολύ λάθος να έχουμε στο μυαλό μας και να μετράμε αντίστροφα σε σχέση με τις ημέρες των Χριστουγέννων. Θέλω να θυμίσω στους συμπολίτες μας ότι το Πάσχα το κάναμε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας. Ούτε στην εκκλησία δεν μπορούσαμε να πάμε. Τα καλά νέα είναι να σώζονται ανθρώπινες ζωές. Και το Πάσχα, χάρη στην πειθαρχία των Ελλήνων και τα μέτρα που έλαβε το κράτος, δεν είχαμε απώλειες. Η πρόκληση σήμερα για όλους είναι συντεταγμένα να υλοποιήσουμε το σχέδιο που υπάρχει, πάντοτε με τη συνδρομή των ειδικών γιατρών, των λοιμωξιολόγων και θα έλεγα, αν θέλει κανείς να μετράει και αντίστροφα κάτι, να μετράει μέχρι να έρθουν τα εμβόλια στην Ελλάδα, τα οποία θα δοθούν δωρεάν στους πολίτες. Επαναλαμβάνω, το πότε θα ανοίξει και τι έχει να κάνει με τα επιδημιολογικά δεδομένα και με τις εισηγήσεις των ειδικών».

Kαι πρόσθεσε: «Πρέπει να είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση έχει γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να βγούμε από αυτήν την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Θα ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι, για όσο διαρκεί η καραντίνα, οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να πληρώσουν δημοτικά τέλη. Επίσης, δόθηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ στους Δήμους για να αναπληρώσουν τα έσοδα που χάνουν. Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι, για όσους χρωστούν στους Δήμους, έρχεται ρύθμιση για να πληρώσουν τις οφειλές τους σε 120 δόσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here