Απώλειες στην Wall Street προμηνύουν τα futures των μετοχικών δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στα εταιρικά και οικονομικά νέα, ενώ παράλληλα επεξεργάζονται τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, καθώς και τις εμπορικές συζητήσεις ΗΠΑ – Κίνας. 

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones υποχωρούν κατά 0,16%, τα futures του S&P σημειώνουν πτώση 0,12% και αυτά του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν οριακές απώλειες 0,04%.

Στο μεταξύ, σήμα ότι θα αφήσει τον πληθωρισμό να αυξηθεί πάνω από τον στόχο του 2%, καθώς η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να ανακάμπτει έστειλε χθες η Fed, μέσω των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίασή της στις 1-2 Μαΐου. Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής τράπεζας πρόσθεσαν την λέξη “συμμετρικό” στην διατύπωσή τους – η οποία αναφέρεται τουλάχιστον εννέα φορές στην ανακοίνωση – θέλοντας να περιγράψουν την προσέγγισή τους όσον αφορά τον πληθωρισμό.

Στα εταιρικά νέα, κατά 1,4% ενισχύεται η μετοχή της Best Buy στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρία καταναλωτικών ειδών λιανικής ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις α΄ τριμήνου που ήταν καλύτερα των προσδοκιών.

Υπενθυμίζεται ότι σε θετικό έδαφος κατάφεραν να κλείσουν χθες οι δείκτες στη Wall Street, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, στα οποία η κεντρική τράπεζα αναφέρει πως θα βοηθούσε μια προσωρινή ενίσχυση του πληθωρισμού λίγο πάνω από τον στόχο του 2%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here