Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι τελικά αποκαταστάθηκε η πρόσβαση των Κινέζων χρηστών στη μηχανή αναζήτησης Bing, η οποία ήταν αδύνατη για σχεδόν δύο μέρες.

Παραμένει ασαφές, σύμφωνα με το BBC και τους “Φαϊνάνσιαλ Τάιμς”, τι οδήγησε στην απόφαση να “μπλοκαριστεί” ή να “ξεμπλοκαριστεί” η Bing και κατά πόσο η μηχανή αναζήτησης θα συνεχίσει να είναι κανονικά διαθέσιμη στην Κίνα.

Η αμερικανική εταιρεία δεν έδωσε κάποια εξήγηση γιατί η μηχανή αναζήτησής της ήταν προσωρινά μη προσβάσιμη στην Κίνα, κάτι που -σε συνδυασμό με σχετικές πληροφορίες- είχε οδηγήσει στην εκτίμηση ότι οι κινεζικές αρχές, μετά τη Google το 2010, είχαν μπλοκάρει και τη Bing.

Η Κίνα έχει δημιουργήσει ένα online “τείχος” που εμποδίζει την πρόσβαση των Κινέζων σε πολλές ξένες τεχνολογικές πλατφόρμες όπως η Google, το Facebook και το Twitter.

Η Microsoft συνεχίζει να λειτουργεί στην Κίνα, αλλά η κινεζική Bing “φιλοξενείται” σε κινεζικούς κεντρικούς υπολογιστές και ήδη υπόκειται σε λογοκρισία από την κινεζική κυβέρνηση. Πάντως έχει ένα μικρό μερίδιο (γύρω στο 2%) της κινεζικής αγοράς αναζήτησης, η οποία κυριαρχείται από την κινεζική Baidu.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here