Απάντηση με ένα νέο αποταμιευτικό – επενδυτικό προϊόν (unit linked) στο περιβάλλον των μηδενικών επιτοκίων προσφέρει η Allianz, μέσω της Allianz Global Life.

M’ αυτό το μακροπρόθεσμης διάρκειας αποταμιευτικό προϊόν,  το Target4Life , η Allianz, προσπαθεί να προσφέρει μια απάντηση στις προκλήσεις του νέου οικονομικού περιβάλλοντος.

Η CEO της Allianz Hellas κα Φιλίππα Μιχάλη, εξήγησε τη νέα φιλοσοφία:

  • «Η κατάσταση στην ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να σταθεροποιείται και δημιουργούνται ευκαιρίες ανάπτυξης. Η πορεία των δεικτών είναι θετικότερη και αναμένουμε τις εξελίξεις που αφορούν τη δρομολογούμενη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό. Θετικά στοιχεία επίσης είναι η πλήρης άρση των capital controls και οι προσδοκίες για αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Παράλληλα, τα αρνητικά επιτόκια αποτελούν τη νέα νόρμα και εμείς οφείλουμε να δίνουμε λύσεις στους πελάτες μας, που να ανταποκρίνονται σ’ αυτή».

Το Target4Life αποτελεί ένα προϊόν τύπου unit-linked (δεν υπάρχει εξασφάλιση αρχικού κεφαλαίου) το οποίο προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε πελάτη με κριτήρια τους μακροχρόνιους στόχους του, τον επιθυμητό χρονικό ορίζοντα της επένδυσης, την προσωπική διάθεση ανάληψης κινδύνου, τους τρόπους πληρωμής (εφάπαξ ή περιοδικές καταβολές). Η δομή του προϊόντος προσαρμόζεται διαρκώς στις κατά καιρούς διαθέσεις του αποταμιευτή.

Το πρόγραμμα ξεκινά χρονικά με επενδυτικές επιλογές υψηλότερου ρίσκου, προκειμένου να δημιουργηθούν σημαντικά κέρδη, και στη συνέχεια οι επιλογές αυτές γίνονται σταδιακά συντηρητικότερες, με στόχο να διασφαλιστούν τα επιτευχθέντα κέρδη.

Το  Target4Life βασίζεται σε στρατηγική Life Cycle με βασικές παραμέτρους:

  • τον χρονικό ορίζοντα,
  • την πρόθεση ανάληψης κινδύνου,
  • τον τρόπο πληρωμής.

Το Target4Life αξιοποιεί την εμπειρία της Allianz Global Investors, η ομάδα ειδικών της οποίας ασχολείται αποκλειστικά με τη συνεχή βελτιστοποίηση της επενδυτικής του στρατηγικής.

Σε όλα αυτά συμβάλει επίσης το γεγονός πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιειται, η άρση των capital controls έχει δώσει ώθηση Unit Linked ασφαλιστικο-επενδυτικά προϊόντα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here